Followers

Monday, 27 February 2012

studio project complete..!! :)


hyep!! da bape byk kali aku update blog bulan ni,byk sgt modal aku kot...papepn hari ni nk ctew sal studio.kursus yg aku ambik kat uitm ni mbuatkn aku nga ahli grup tpksa myiapkn blbagai jenis drawing trmasuk architecture drwing. persaingan dlm kelas pun da ckup sengit apalagi bila kua nanti berdepan situasi sebenar. kami diberi masa 1 semestar bersamaan 6 bulan bg myiapkan rekaan bangunan kami sendiri berserta model dan presentation ala2 merebut tender. papepun thanks kt ahli grup yg  sporting :)..love  u  all.  bangunan yg kami bina mrupakan bgunan pusat pelancongan 5 tingkat.

model ni blom cmplete
pndangan ats

pndangan depan..mcm biskut kn?
ape pun yg org nk ck psal model kitorg, aku ttp bngga sbb ni hasil usaha kami..love  it much!

roof finishes

roof structure plan
site plan

front elevation
pic kat ats ni antara drwing yg kami buat, smuanya hampir 50 helai. ssh nk ciapkn wlaupun dlm msa 6 bulan sebab jadual kami terlalu full. nak myiapkan nie,kami xtido malam berhari2, jumpa 3-4 kali sehari,nk mkn pun xsempat.pape pun, alhamdulillah akhirnya ad hasil mmuaskan.thanks to Sr. anas sbb support kami hingga last minute.

1 comment:

  1. saya follow sini...
    wah! terujanya baca entri ni...
    saya teringin nak jadi budak archi juga.
    now, still waiting result temuduga.. nervous gila!
    baca lah sini : http://ieramoshi2.blogspot.com/2012/04/temuduga-senibina.html

    ReplyDelete