Followers

Wednesday, 20 June 2012

CAN I CALL IT'S AS HOLIDAY???

assalamualaikum..

dekat seminggu x jenguk blog aku neh, buzy mengalahkan pm malaysia.
bkn buzy dgn assignment, studio project tau pun site visit..!
tp...buzy nak arrange perjalanan pegi balik terengganu sorang diri..wow! xsngka betui, i can do it..!!!
huh..(bangga kejup) for the first time ak beranikan diri naik bas p sana. da la tersalah beli tiket ikot laluan yang teramat jauh, 12 hours! bosan xterkata kot,sabo jela..kalau aku cancel trip neh melayang duet aku untuk harga tiket yg mahal mglahkan tiket flight tuh.

jam 7.30 pagi hari sabtu ak smpai betul-betul dekat stesen bas kuala terngganu!
lega teramat bila dpt bangun drpd  seat tuh..!!then, aku ambik teksi untuk ke lokasi yang ak nak pegi,bandar permaisuri, setiu!
tp sblum tuh aku sempat p round dekat kawasan pantai, window shopping siket untuk mber2 aku kat kmpus(baik x aku?)hehehe...


first day kat sana aku juz tido je kat umah! malam klua makan sate kejup! then, makan lagi kt kfc.
ary esoknya aku teruskan tido ak smpai petang, malam baru klua lagi dgn my bf pegi jertih.
actually dia nk bwk ak p supermarket, aku xbawak pkaian yg scukupnya!adessss..!!
the problem here plak, why spermrket ni harus ttup!kejam sgtttt..!!
lepas 2 ambik kptusan dinner dekat kfc je..n ada tertampal kat situ jwtn kosong! knp dgn jwtan uh?
ada ke ptut my b suh ak keje kt situ n berenti study..really2 lawak bodoh!hahahaha(semata-mata nak suh dekat dgn dia,sng jumpa)teruk bebenor!!

ingt nak balik mlm nie,tp tiket ni dengki bebenor dgn aku.so xdak tiket pulang ke kampus!
terpaksa ambik tiket hari esoknya n wktu malam plak tuh.

pagi isnin, aku bgun awal pagi sebab nak temankan my b pegi machang,klantan!pergghh!!
balik negeri aku neh,syiok nya!hehehe...lps slesai urusan dia,temankan dia pegi workshop plak.
mak aih, 4 hours aku tunggu siapkan kete tuh..dlm masa tuh mcm2 aku buat. ak calling org sana-sini, msg org tu msg org nie,aku tido then bgun.ak buat lawak bdoh dgn my b then gelak-gelak.

lepas tuh baru la dia bawak ak p pantai..tp kejup jela sbb ak majuk.kih3..mana x majuk, mcm kayu balak pun ada aku menuggu!time kua ng aku ni la dia nk repair kte la,nak tu la nak ni la..aisshh!xphm betui..!!
malam tu dia hantar aku dkt stesen bus..sbb terlalu geram dgn dia, aku jirus milo dkt kaki dia..ak cubit,ak tampar n aku tendang! hehehe...wlaupun xsmpat kau jemjalan sgt,tp bolehla dikatakan holiday..ngeh3...


4 comments: