Followers

Wednesday, 28 March 2012

miss u "OLAHRAGA"

sedih taw nk update pasal nie, teringt balik suka duka bergelar budak sekolah lagi-lagi bab sukan kegemaran aku ni..rindu semua pasal olahraga, rindu cikgu, rindu kenkawan sepasukan, rindu padang, rindu tangga yg jadi tempat aku lari turun naik, rindu spike baru tiap kali ada kejohanan(thanks cikgu). da 2 tahun ak tinggalkan sukan nie, kadang-kadang aku col jugak jurulatih aku dulu tanya perkembangan sekarang ni. alhmdulillah makin baik. ak always support adik2 yang meneruskan perjuangan kami senior dulu naikkan nama sekolah hingga ke peringkat negeri kelantan.

dialah jurulatih kesayangan kami, xloket bagi duit belanja, sampai skrg ingt lagi dia pernah rangkul bahu ak disaat kemenangan jadi milik kami. bila training dia akan turut sama lari ngan aku.support ak. skongan dia bg bkn skadar ktika training malah hingga ke saat ak berada di garisan permulaan higga ak tamatkan larian  hingga ke penghujung garisan.
dia selalu cakap, seorang jatuh, semua akan jatuh. sebab tu lah kami akan berusaha seolah2 itulah hidup mati kami. thanks to u.

ada 1 lg ctew lucu, ak pernah majuk ng dya sbb ttibe tukar game ak bg budak lain. angin la aku ng dia. siap warning lagi,tp dya cba explain ng aku. dya ckp budak 2 tade game, gme dy da lps.ksian la kt dia. :)

adegan kejar mgejar ng mber pn ad gak gara2 majuk la nie..tanak p training n nak tarik diri. gila mber dtg ostel kejar2. ustazah yg dtg jemput kitorg p training lg la angin menunggu.muahahaha
ak mmg nakal.

:)


rehat2 sambil tengok game


perarakan kontinjen..aku depan tu.haha


johan MSSD


ni antara pic ak ambik dpd fb baby slh sorg geng kami dulu.
miss this moment sgt2, namun perjalan kami xberhenti kt sini. 10 org termasuk aku (top5 ok) dpilih ke kejohan balapan dan padang MSSK 2010. dpt no 3 aje lps 2. hehe

walaupun da lama berlalu tp still ingt lagi pristiwa nie.

p/s : kngan indah sntiasa diingati

Monday, 26 March 2012

APAM DELICIOUS.. YUMMY !!

korang penah makan apam yg comel 2 dak?ak bukan main terliur lg nk rasa bnda 2. jenjalan kat google cari something ttbe jmpa plak pic apam nie.so, ak pn carik la step by step nk making bnda nie.
terasa nk shre kt blog plak wlaupun ak pun bkn tau nk buat pn. ilmu kalau brkongsi xrugi pn kn, so jom kita tgok cara2 buat apam ni.blh la cuba nanti, ak pun nak balik cuba buat kat umah cuti semester nanti. kat bawah ni ak tunjukkan pic apam yg sedap nie(kot)

.










BAHAN BAHAN

275 gm tepung gandum
220 gm gula halus
150 ml susu segar atau susu cair
3 sudu teh baking powder diayak sekali
3 biji telur sejuk dari peti ais
1 sudu kecil ovelette
1 sudu esen vanilla
perasa adalah mengikut citarasa masing-masing
Pewarn(colourful pn BOLE)
 
 
LANGKAH-LANGKAH

1. Pukul telur putih sehingga kembang elok.
2. Kemudian masukkan ovelette, kuning telur dan esen vanilla, pukul sampai kembang lagi.
3. Masukkan gula, pukul sampai kembang lagi.
4. Masukkan tepung dan baking powder diselang seli dengan susu kemudian gaulkan.
5. Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian dan titiskan pewarna.
6. Masukkan setiap warna dlm piping bag atau plastik bersih.
7. Picit adunan ke dalam mangkuk kertas.
8. Letakkan filling yang digemari, untuk lebih mudah masukan ke dalam plastik kemudian picit.
9. Picitkan lagi adunan yang sama sehingga penuh dan kemudian dot-dot kan dengan warna pilihan.
10. Kukus 10-15 minit sehingga masak.
11. Apa tunggu lagi…ngap ler hehe…
 
 
 
terasa meleleh air liur ke lantai bila menulis entry nie. pepe pn guys selamat mencuba !

Thursday, 22 March 2012

TWEET TWEET


 

jeng3 background  twitter yg terbaru..btw, still new kt twitter nie :)
hehehe..jgn mluat plak, suka  sgt  background bunge2 ne. sweet cangat. perasan la plak aku nie, msuk bkul angkt la sdri..hahaha..sspe yg ad twitter jgn lupa follow ak kat twitter. i will follow u back guys..!




lets be  a friends.
:)

Sunday, 18 March 2012

FINAL EXAM COMING AGAIN

what is that? xsuka la bndalas exam2 nie.. mula la tnsion. nk uat cmne kelas mls pegi, bunyik je final exam buat muka gelabah.hadoiii...

that means jugak aku perlu hadap bnda kat ats ni 25jam sehari?? hadoiyaiii... hidup d unibersiti nie bkn mdh mcm yg ak jangkakan.kalah tau nk ambik pper spm. tnsion x korg2 yg tgh final skrg nie.



huahahahaha...what i can do? keje ak juz mkn tido, telan kismis sebotol. roomate ak pn sngkut skli dgn aktvt  xbermoral ak ni ha.
 

that is what i can do.


apa yg nk ckp cinie..NO  FINAL EXAM please.