Followers

Wednesday, 11 April 2012

CINTA abadi hak milik ALLAH

assalamualaikum

fuhh..!! bukan main susah lagi nak update blog skrg ni. line masyalah xtau la nk ckp apa.kalah dengan siput.
"awat xcucuksiput je kt laptop hang"
hahaha...da x yg baca ni cakap cm 2? kalau ad,lu mmg style la..!
pe kata cucuk kat korang punya dulu,da jd maklom kt aku.ngeh3..korang xrasa aku ni sedang meroyan ke ?
kalau rasa cam tu, ok jugak tuh..!
apa yang aku nak story sgt pasal topik cinta abadi hak allah ni? umm..korang penah  bercinta  x? apa jadi bila clash? haram apa pun xdapat kn betol x? yang tinggal juz kenangan dan paling xboley blah  GADUH..


syaitan guna taktik ni nak pecah belahkan kita ummat muhamad pd akhir zaman nie. ramai yg sedar,ramai jugak yang buat xreti. nasihat aku, kalau xde jodoh janganla kita menghukum diri sendiri mahupun orang lain. berpeganglah bahawa cinta dan jodoh ditentukan allah. lagi bagus kita mencintai ALLAH itu sendiri.tiada apa di dunia mahupun akhirat yang lebih indah dan cantik melainkan ALLAH. bercintalah kita dengan NYA. ALLAH xpernah menghampakan insan yang mencintainya sedangkan kita selalu menghampakan DIA dengan mencintai selainnya. cinta ALLAH lebih kekal dan bermanfaat dunia dan akhirat.


sesiapa yang cintanya kepada allah  dan rasul melebihi cintanya kepada yang lain ; sesiapa yang cintanya kepada orang lain hanya kerana allah( dan bukan kepada satu tujuan duniawi) ; dan ia membenci kekufuran selepas allah menyelamatkannya(daripada kekufuran),sebagaimana bencinya tidak akan  dicampak ke dalam api neraka


hadith sahih riwayat muslim

janganlah  korang mencintai bukan kerana seseorang itu seorang  yang mencintai allah.
bersyukurla seandainya kamu menemui insan yang mencintai allah

Monday, 9 April 2012

ALHAMDULILLAH

assalamualaikum..


actually malam ni tangan terasa gatal-gatal nak menaip. sekarang ni cuti sem, jadi takde lagi assignment untuk ditaip. blog xseberapa ni jela tempat melampiaskan nafsu. opps!!jangan pikir bukan-bukan kawan. nafsu untuk menulis dan meluahkan perasaan jer. bukan nak menduakan Allah dengan meratap selain dari Dia di blog nie tapi mencuba medium lain untuk mencari ketenangan. rasanya x salah selagi Dia masih di tangga teratas carta hati kita.


entry ni ditulis bukan sebab nak mengangkuhkan diri atau nak tunjuk baik gitu. never. insyaalah untuk  selamanya kekal dgn 'never' aku tuh. rasa macam serius plak entry ni. pape jela kan. ada tak antara yang baca nie tertanya-tanya apa kaitan bebelan aku kat atas ni nga tajuk ALHAMDULILLAH.


kalau ada yang tertanya-tanya tu bagusla, maknanya korang masih lagi sedar dan tahu apa tujuan nya aku menaip.
straight to the point, aku bersyukur sebab tuhan da bukak aty aku sikit-sikit supaya tidak melakukan benda sia-sia, benda yang meningkatkan saham dosa aku dengan orang lain, kadang-kadang tu mulut lantang mentarbiah insan sekeliling. sekadar berkongsi pengetahuan. :)


mungkin bagi yang suka blogwalking kat blog aku ni perasan satu benda. entry yg ada pic x menutup aurat 2 aku da buang. takmau blog aku ni dijadikan kilang dosa kepada aku, kawan-kawan aku dan juga pembaca. dosa aku lagi la bertambah-tambah sebabnya :
1 ) dedah aurat aku
2 ) dedah aurat orang(aku ++ dosa org) offcourse la aku pn dapat bahana nya jugak
3 ) aku bagi orang len yang baca dapat dosa.

kalau korang yang baca ni rasa ada yang xkene dengan pemikiran aku ni bolehla komen kat bawah 2 sebab aku lagi suka kalau ada bloggers yang ingin berkongsi pendapat.aku pn suka menegur orang kalau orang tu aku rasa lakukan kesilapan.

prinsip aku senang je

JANGAN MENASIHATI KALAU TAKUT DINASIHATI