Followers

Friday, 29 June 2012

HANG OUT DENGAN MEREKA :)


assalamualaikum


petang tadi lepas abis kelas aku dgn classmate aku (zati, zira, mizah)
klua pegi ipoh parade, niat utama nak temankan zira beli kasut nk pegi site sbb ksut ksygn dia da kena curik.adesss..!!
kami kua da pkul 4.3o ptg, pegi ambik kete lagi...nk smpai ipoh ergghh!!ptg2 jalan pun nak stat jam plak.
sampai je aku dgn zati rasa xdak iman dah, nak tu nak nie...berlagak mcm anak tauke balak je rasa.
perut pn da mainkan lagu plbagai versi so kami pilih untk makan HOT & ROLL.lagipun penjual kat food court sini majoriti non muslim.



wajah-wajah kebuluran
|
|
|
\/


zaty &  zira



me & mizah


lepas makan ,kami stat carikan  si zira kasut.tapi lain yang kami jumpa
|
|
|
\/



zira  punya idea  la nie.xhabis2 hasut aku...errrgghh! ak da la jnis xkuat  iman.lepas2 plak bru la cri ksut  diaaa...setle  bab  kasut bru la sng  aty nak shopping.

muka bhgia kot dpt kua

kami  ber 3  sementara  tunggu  zira try  baju
slesai perabis duet,kami balik..ad  50 minit je  untuk kami smpai ke  kmpus..sdgkan  msa  pjalanan sbnar  1jam 30 mnit  lbih krg..errhghhh!!
tugas  drive  diambil  alih  zaty,tup2  ad  roadblock! skit  badan  aku bila trpksa  tkr driver kt  trfic  light..nsib  polis  xpasan..hehehehe

smpai je  kmpus  kena  tahan lak dgn polis  bantuan yg ngde  nk mpos tuh...sbor  jelaaa..
ape pn bst sgt kua time neh  :)

Wednesday, 20 June 2012

CAN I CALL IT'S AS HOLIDAY???

assalamualaikum..

dekat seminggu x jenguk blog aku neh, buzy mengalahkan pm malaysia.
bkn buzy dgn assignment, studio project tau pun site visit..!
tp...buzy nak arrange perjalanan pegi balik terengganu sorang diri..wow! xsngka betui, i can do it..!!!
huh..(bangga kejup) for the first time ak beranikan diri naik bas p sana. da la tersalah beli tiket ikot laluan yang teramat jauh, 12 hours! bosan xterkata kot,sabo jela..kalau aku cancel trip neh melayang duet aku untuk harga tiket yg mahal mglahkan tiket flight tuh.

jam 7.30 pagi hari sabtu ak smpai betul-betul dekat stesen bas kuala terngganu!
lega teramat bila dpt bangun drpd  seat tuh..!!then, aku ambik teksi untuk ke lokasi yang ak nak pegi,bandar permaisuri, setiu!
tp sblum tuh aku sempat p round dekat kawasan pantai, window shopping siket untuk mber2 aku kat kmpus(baik x aku?)hehehe...


first day kat sana aku juz tido je kat umah! malam klua makan sate kejup! then, makan lagi kt kfc.
ary esoknya aku teruskan tido ak smpai petang, malam baru klua lagi dgn my bf pegi jertih.
actually dia nk bwk ak p supermarket, aku xbawak pkaian yg scukupnya!adessss..!!
the problem here plak, why spermrket ni harus ttup!kejam sgtttt..!!
lepas 2 ambik kptusan dinner dekat kfc je..n ada tertampal kat situ jwtn kosong! knp dgn jwtan uh?
ada ke ptut my b suh ak keje kt situ n berenti study..really2 lawak bodoh!hahahaha(semata-mata nak suh dekat dgn dia,sng jumpa)teruk bebenor!!

ingt nak balik mlm nie,tp tiket ni dengki bebenor dgn aku.so xdak tiket pulang ke kampus!
terpaksa ambik tiket hari esoknya n wktu malam plak tuh.

pagi isnin, aku bgun awal pagi sebab nak temankan my b pegi machang,klantan!pergghh!!
balik negeri aku neh,syiok nya!hehehe...lps slesai urusan dia,temankan dia pegi workshop plak.
mak aih, 4 hours aku tunggu siapkan kete tuh..dlm masa tuh mcm2 aku buat. ak calling org sana-sini, msg org tu msg org nie,aku tido then bgun.ak buat lawak bdoh dgn my b then gelak-gelak.

lepas tuh baru la dia bawak ak p pantai..tp kejup jela sbb ak majuk.kih3..mana x majuk, mcm kayu balak pun ada aku menuggu!time kua ng aku ni la dia nk repair kte la,nak tu la nak ni la..aisshh!xphm betui..!!
malam tu dia hantar aku dkt stesen bus..sbb terlalu geram dgn dia, aku jirus milo dkt kaki dia..ak cubit,ak tampar n aku tendang! hehehe...wlaupun xsmpat kau jemjalan sgt,tp bolehla dikatakan holiday..ngeh3...


Tuesday, 12 June 2012

JOURNEY TO CAMPUS :)

assalamualaikum..


hye korang, ary nie aku nak update story time pjalanan dari kelantan ke perak untuk daftar sem 3 neh.
bnyak singgah tempat menarik(boley la..hehehe)
penat  balik kelas xabis lagi neh tp xsabar-sabar plak nak bercerita.
mcm biasa pukul 8.30 pagi turun dari rumah, actually bukan family ak je la yg join.termasuk  family bff aku,zati.
kami p dua bijik kete..stiap kali cuti sem n dftar sem baru mmg mcm ni la kami..fmily p antar kampus sama-sama.syiok la ramai-ramai kan.

otw dtg cni singgah la cameron highland,al maklomla da lalu dpn tu..rugi xsinggah.

anak buah aku neh,call baby jer

my mum,org yg paling suka jenjalan.xpnh miss time mengantar aku kt kampus biarpun driver selalu tukar-tukar.

its me,angin kuat da mcm tepi pntai..tudung xdpt mstabilkan diri

makhluk kecik paling byk ckp n suka posing

strawbery...

my sister-in-law
then lepas 2 smpai kmpus dlm pkul 3.30..daftar sat n bawak msuk brg dlm bilik.
dlm pkul 6 kami gerak p lumut plak.smpai sana da malam.so, suasana dia sangat cntik sbb lampu-lampu yg cntik.

suasana wktu mlm,juz pic dkt parking.huhu

little girlz
umm,lepas 2 baru la balik lepak-lepak sri iskandar plak.pagi pkul 7.30 diorang anta aku kat kmpus.then pkul 9 terus p kelass..penat x terkata..
tapi sgt-sgt besttt..!!

Monday, 11 June 2012

PESTA WAU & LAYANG-LAYANG ANTARABANGSA i'm here


assalamualaikum

penat sgt time nie,tp cuba jgk mengupdate blog buchuk neh.
actually aku smpai ptg smlm kt sri iskandar neh, dftar n letak brg terus klua ng family round perak.
pagi tadi baru balik kampus n pkul 9 p kelas plak.. 2 tin red bull masih xmpu hlgkn mgntuk ak neh.
dlm sehari aku p rata-rata..cameron lg(nt ak update pasal nie)

sehari sebelom 2 aku pergi pesta layang-layang dekat pantai geting, area tumpat jela.
hari last aku kat umah n hari last jugak pesta 2. untk information, pesta ni mlibatkan 20 negara trmasuk mlaysia sdri la..hehe,tau2 je aku neh!

aku upload je pic yg smpt snap oke sbb ak penat n xlarat  nk bcerita pnjg-pnjg

suasana kt pntai
 


ni my bff time zaman sekolah,irah


ketam 2 lau telan korang xdak harapan nk kua balik dpd perot dia

besaq kan???bek ckp yer!
singgah dlm 30minit je lepas tu trus blah dri sana..dari pg klua maunya xletih.
so,kat cni jela entri kali neh, bye2 uolss bloggers sporting!

Thursday, 7 June 2012

FRIENDSHIP NEVER END

assalamualaikum

a friend is one that know u as u are, understand where u have been, accept what u have become, and still gently allows you to grow. a true friend is someone who thinks that u are good egg even though he knows that u are slightly cracked.

friendship isn't about who come first. it's all about who come and never left. doesn't matter who she is. understanding is what is important. to my friend, if u need to talk i will listen, if u need to cry i will hold u, if u feel lost i will help guide u, if u need to be angry i will let u, if u are feeling afraid i will comfort u, if u are feeling attacked, i will be ur defense. if u need to learn awhile, i will give u a shoulder. if u are feeling unsure i will be ur confidence. if u are feeling alone i will be a friend who not leave u.


as we go, we remember all the times we had together. and as our life change from whatever we will still be a friend. friend is like a sunset u may be sharing with them only a few hours of the day but u know they will always be there, tomorrow, the next day and the day after..

i just want to remind u that i love u a lot and thanks god everyday for blessing me with friend that is simply amazing. so when u think there is one who understand or cares..remember that i love u and try to smile.

Monday, 4 June 2012

TOP 10 BLOG KESUKAAN AKU

assalamualaikum...


oke..korang sume msti ada blog yang korang suka then minat.
then, korang usha slalu blog 2.
n semestinya blog ada kelebihan di mata korang, kan3???
entri kali nie nk introduce blog2  kesukaan aku di mana tangan aku slalu klik untuk pegi ke blog diorang.

BLOG 1

korang semestinya kenal dgn bloggers lyssa ni kan..chantek kn?tp bkn nk ctew kcntikn dia,tp blog dia yg pnuh dgn tutorial selain entri khidupan dia. mcm2 tutorial blog ada untuk dicuba.


BLOG 2

si cantik ni jugak ada buat tutorial..malahan ada bkak tempahan kpd sesiapa yg ingin buat header cun melecun hasil tangannya.

BLOG 3

blog yg mceritakan perjalanan hidup disamping fashion si pemilik blog yang sesuai dicuba remaja masa kini.menyediakan tutorial untuk tudung dgn pelbagai gaya menarik

BLOG 4

bff kpd bloggers IMA SAHAJA..kbyakan entri mgisahkan khdupannya.seorang yang bijak berfesyen dan xlokek dgn mbuat tutorial tudung jgk make up





BLOG 5

blog bff aku..suka sgt blog dia sbb gaya pnulisan menarik,warna warni dgn cerita khdupan kami budak kampus.pendek kata syok dibaca.

BLOG 6

si shantek ni pulak menulis pristiwa pntg  dlm hdup disamping menulis  pelbagai tips-tips menarik.

BLOG 7
 
blog roomate aku..satu masa dulu ketika mula-mula msuk dunia bloggers,blog dia aku jdikan rujukan.

BLOG 8
 
bnyak tutorial untuk mcantikkan blog ada di sini.bleh try klik lau nk tau.menarik untuk dicuba oleh bloggers baru dan lama.

BLOG 9

jugak menyediakan tutorial kpd pengunjung blog nya ..antara blog myediakn tutorial terawal aku jejakkan kaki.

BLOG 10

all about fashion here..
kepada semua pemilik blog top 10 di atas,mohon maaf xmaklumkan kpd korang terlebih dahulu.
apa-apa pun aku slalu support korang..gud luck dear
itu aje mak jemah membebel untuk entri kali n ie..bye2

Saturday, 2 June 2012

MANA RUMAHNYA ?? GRRRR..

assalamualaikum

actually petang tadi p kenduri kawen umah atok sedare aku..da lama x p smpai xtau umh dia yg mana.
cari punya carik x jumpa-jumpa.
cmana nk jumpa 1 lorong tu ada 5 umh kenduri..adesss..
calling sana calling sini..
last jumpa..mak aih depan itu aje..nsib xbalik je td.








kami p dua buah kete.. 9 org termasuk si kecik nieee...
kebetulan jugak ary ni my ex kawen, terlupa plak.dia ad suh p..xpala dh lupa n bz siket..
hope2 dia bhgia dgn plihan aty dia..:)


pengajaran kat cnie, rancang perjalanan anda.chooi..bbye