Followers

Wednesday, 18 December 2013

CUCI MATA DI KUNDASANG, DAERAH RANAU.

Assalamualaikumm :)

Haru kedua melapor diri di negeri Sabah, kami sudah plan berjalan di sekitar daerah Ranau..aku ikot je plan si Jueephine.lagipun dia orang Sabah..daripada Tuaran ke Ranau mengambil masa 2 ke 3 jam.jalan berbukit,berkabus dan dikelilingi gunung termasuk gunung Kinabalu..first time tgok gunung Kinabalu dpd dekat, aku rasa sangat teruja. Aku belum pernah tengok gunung yang secantik tu..mula la plan nak mendaki plak..hehehe...

Kami ke ladang ternakan lembu switzerland, kolam ikan n macam-macam lagila..seharian kami berjalan.perjalanan yanh jauh.beratus kilometer dpd tempat tinggal kami.tapi ia sangat menyeronokkan.kundasang sangat sejuk..lebih sejuk dpd Cameron Highland..mcm mau mgigil pn ada..kabus tebal bila malam.cuma nampak 2kaki di depan je..scary taw..


Lepastu kami kembali ke Kota Kinabalu dan makan seafood di tepi laut menghadap pulau-pulau berdekatan airport..syiookkk..!!


Nah..lepas makan sudah kenyang.jom balik tido..esok.kerja geng :D

No comments:

Post a Comment