Followers

Monday, 25 February 2013

DRAWING to MODEL..i don't know what will happen..hahaha


assalamualaikum..

first sekali aku nak gelak kuat-kuat kat sini sebab aku da banyak kali cuba merosakkan kerja kawan-kawan aku nak siapkan model rumah tradisional untuk final preentation lagi beberapa minggu lagi..

mula-mula aku guna kan baucer buku yang diorang nak guna beli bahan model tu..aku beli macam-macam yang aku berkenan dlm kedai tu. lepas tu aku balik bilik then aku testing buat mask untuk dinner..tapi apa yang jadik..?? selepas aku menjadikan roomate aku sebagai bahan ujikaji, nampaknya ia bukan sebarang topeng..ia adalah topeng Zorro!

yang kedua, aku beli rumput plastik guna baucer kawan aku jugak banyak2.


didapati rumput tu da terlebih beli..so aku jadikan dia sebagai tumbuhan yang langsung xde dalam perancangan kami..


so tercipta la idea nak buat pagar dpd tumbuhan tu wlaupun xde dlm plan mahupun realiti..hahahha
and aku gunakan plak gam yang bling-bling tu kat atas pokok tu, konon2 nak bg ada bunga la.nampaknya percubaan aku xberjaya sebab pokok tu nampak macam kene serangan penyakit.

aku dibuli oleh kawan2 aku untuk menyental dengan tangan sendiri sehingga hilang.
terasa diri bagaikan xberguna pun ada..hahahaha

at last aku pun xpasti apa akan jadi dgn rumah kami nie..doakan supaya ia nya cantik je.

end of the storie from mak jemah
xoxo

Saturday, 16 February 2013

benda apa saya SUKE & xSUKE

assalamualaikum

jawab taw! ikhlas tu :)
kebosanan malam nie,rasa nak bercerita plak pasal benda apa yang aku suka & suka
memang korang xheran pun..tapi kat sini nak mengajak berkongsi benda apa yang korang takut & suke giler

aku mulakan dengan yang aku SUKE
( muka mintak kaki ^_-)


mesti ramai suka kek kan? dapat plak secret recipe ke kan memang melompat-lompat
kek kawen abang aku pun, aku yang habiskan..muka xmalu xpela :)


korang suka x bunga? penah dapat bunga x?
aku pernah jugak, aku mmg minah bunga, kebetulan aku nak beli bunga lepastu sorang budak laki kelas aku tolong bayarkan...sengih la aku kan org belanja..lau pegi cameron highland dgn mak aku, maunya xpening aku..dlm kete penuh dgn buka walaupun aku tau xsempat sampai umah pun da kecut. sume jenis bunga aku suke especially ros & bunga yang berwarna merah/kuning ;)


cita-cita aku nak jadi pilot..melampau kan?
hahahaha..xsedar diri plak sekarang blaja dlm bidang construction..impian tu masih ada.
xsalah kan..AKU INGIN TERBANG
last sekali xdpt gak, aku naik malaysia airlines je..hak3



tau x apa makna yang nie...bukan suka cahaya tu..corak dia? bukan jugak
aku suka lilin, lilin ni dapat manjadikan suasana romantis,tol x? lau laki nak jd romantik sng je..mcm ni la..
bajet pun xmahal..kan3


mcm aku ckp kat ats tu td, aku suka terbang kan.
teringin nak try paragliding nie...nak rasa jugak debaran dia..mesti kecut perut aku dibuatnya nanti
kat malaysia pun bley try..kat bukit jugra. yuran dia 1200 xsilap aku.


aku fanatik pada keju..sume benda nak yang keju..xkira la keju mozarela ke chedar ke
keju apa jela..roti keju lagila..siap suh mamak tu buat lebih keju lagi


lagi satu coklat..cadbury ke ferrero rocher ke..
yum3..sekotak dlm peti ais tu,aku sorang je makan sekaligus


pefume nina ricci..wow!
abang aku da beli tyme kat abu dhabi ae tu, tapi....
arghhhh!! dia pegi jual dkt kawan dia plak...dpt gucci je :'(


high heels! mwaaah banyak2
kaler puith + bunga ros 
owh nak pengsan..teringin pakai masa kawen

 beach...rasa nak guling-guling + golek-golek masa pijak kaki kat situ
teringin lama  dah nak ke pulau-pulau kat terengganu tp xkesampaian lg

benda yang aku XSUKE ada 3 je aka benda yang aku FOBIA


jarum? korang suke ke?
sampai hati ni & saat ni aku xpegi lagi dapatkan suntikan hpv yg diwajibkan kpd siswi lahir tahun 1993 yg belajar di UiTM..huh, taubat xmau p..rela tu mati dpd kena suntik.hehehehe last pun masa form 3..lepastu xmau dah..sumpah xmau..tolonggg...


darah..oh no..! tangan aku berdarah setitik pun aku da histeria..lainla ada mamt hensem dpn aku :P
bajet2 xkesah, lepastu histeria balik..kih3


ni paling xsuka..ulat!
segala jenis ulat la..rama-rama ke..sama lah tu.memang geli.boleh plak budak kelas aku makan ulat yg miss bagi tu..yark! sengaja letak pic kartun sbb aku geli geleman 



jom komen & kongsi korang punya plak..mana tau kita SERUPE???
bye2

Wednesday, 13 February 2013

TIPS : panduan pakai high heels :)


assalamualaikumm

muncul lagi dengan tips kedua cara macamana nak pakai high heels memandangkan aku seorang yang suka pakai high heel ni :)

mesti korang pernah mengidam nak pakai kan? tapi rasa xyakin sbb xnak ambik risiko kaki sakit & sebagainya..actualy nak pakai high heels xdelah susah sgt pun, lagi-lagi kalau da biasa practice pakai selalu..




cantik kan? dulu aku pun xberani pakai..skrg ni da ad koleksi high heels ni..selalu pakai time pegi majlis kahwin. aku ada 1 video yang mana aku jadikan rujukan time mula-mula nak mencuba pakai heels nie..jom tengok sama!



harap lepas tengok ni, korang akan lebih yakin nak pakai & xdela terkedek-kedek macam ayam baru menetas tu :D
hek3..jangan marah yerr..bye2
yang ikhlas,
ieyna nasir ^_-
xoxo          

Saturday, 9 February 2013

TIPS : calit maskara Expired?? oh..tidak!


assalamualaikum..

untuk pertama kalinya aku muncul dgn bawak 1 tips! tepuk tangan oke 


MASKARA, pembayang mata, penggaris mata & semua yang dipakai kat mata lah merupakan antara yang paling pendek jangka hayat dia. erkk! 

maskara ni xmacam roti,susu atau pun biskut sebab dia xde bagitau tarikh luput.
so, pakar solek mengesorkan maskara ditukar setiap tiga bulan selepas kali pertama dipakai.


reason :
 setiap kali mengulang guna maskara, ia meningkatkan pendedahan kepada mikrob yang boleh memberi risiko kepada jangkitan mata.

jika maskara sudah kering, jangan menambah air atau saliva(titis pelembap mata) sbb nanti berlaku percambahan bakteria dan risiko jangkitan mata yang lebih teruk!

kongsi maskara pn xboleh..not barang baik oke :) lagi-lagi tester yg dekat farmasi atau kedai kosmetik tu..
kita xtau makhluk mana da calit benda tu kan.
so, ada suggestion untuk cara terbaik nak guna tester aku nak bagitau

cara:

calit dgn tisu je, lepastu try dekat bulu roma. time tu tengokla sendiri ada kesan memanjang, melebat dan tekstur yang ringan ke x! senang je kan..xperlu ambik risiko 

harap tips aku ni dapat membantu korang :)

SUMBER : majalah Wanita edisi Februari 2013

Friday, 8 February 2013

CNY is around the corner..apesal aku plak yg sibuknya -__-


assalamualaikum..

hye hye hye u alls..!
entry pertama untuk bulan february..lusa da chinese new year ^_^
so? apa kaitannya dgn aku??

xde kaitan mana pun sebenarnya tp aku nak habaq yang aku sedang bercuti di rumah hek3
9 hari cuti, sapa nak duk dekat u sana..apa pun xdak!

3 jam sebelum balik aku sempat pegi borong 1 kedai runcit mamak dekat depan u aku..sbb apa? bukan sbb takut kebuluran semasa cuti, tp aku da xsabar-sabar nak guna baucer buku ni har! 

bas janji pukul 9 nak gerak..tp pukul 11 malam baru nampak bayang nya..sampai nya kat kota bharu pukul 7 pagi dah..
huhhh...menguap 14 kali, tido xberapa nak syok atas bas.

balik umah terus bukak lugage


xke naya nasib bebear gemuk nie aku sumbat dlm lugage..
sume keje abg aku nak suh aku bwk balik lugage dia, mcm cuti sem dah aku nie -__-
terpaksa la penuhkan dgn sumbat bear..(pemberian someone 2 bulan lepas, tp bawak balik simpan kat umah jela)

yang syoknya balik cuti cny nie kan.. bukak bonet kete ayah ada kotak limau, bukak peti adaa limau , bukak pintu bilik ada kotak limau dalam bilikk??? lol

seharian kat umah aku juz boleh baca majalah yang aku borong pakai baucer tu dgn kunyah limau..atas katil..katil mak aku plak tuuuu..wtf!