Followers

Saturday, 27 April 2013

BALIK KAMPUNG orang lain -__- i'm babysitter its oke :)

assalamualaikum..

dear readers :) hai..hehehe
bajet hot je kan ^__-

so, hari ni nak story siket la..buat yang tamau baca just tekan X kat atas tu oke ??
hehehe..
oke..tadi pepagi buta..rasanya pukul 9
(banyak la aku punya pagi buta kan)
tengah syok2 tido nie..tahap leleh la kan..then dengar suara pompuan
" woi bangun..woi bangun"

sapa plak ni kacau -__-
lantak la..aku mengantuk tahap cipan kot tyme tu..malam berjaga kan biasa la

" HOI bangun la"
argghh ada lagiii...sape nie..celik 2 saat
kak long aku..ada la tu nak ajak aku g mana-mana klau pagi-pagi dah dtg nie

"cepat bangun,ikot kak long balik kampung jup"

alahai malasnya nak bangun..oke! tido balik 2 minit
lepas tu lekas bangun
bukan risau kena tinggal tapi risau xsempat mekap sebelum klua
ngeri kot 

1 jam kemudian


ngantuk lagi tyme ni, tapi bab kelua jalan aku xpernah menolak
sorry to say la..
mmg hobi aku benda mcm ni

then after 30 minit dlm kete





sampai je kampung..apalagi kan keje aku..bukak suis kipas then ZZZzzz
bangun je da nak balik dah..oke its fun sbb aku sangat bosan


aku dgn dia mmg suka kissing opps!
:D
thats all for today
xoxo

Thursday, 18 April 2013

i'm BABYSITTER :D

assalamualaikum...:)

hye3...waahh..rindu la dekat blog :*
actually cuti sem da hampir seminggu nie, aku belum lagi buat benda
berfaedah -__-
aku cuma keluar makan angin je tiap ary..
kononnya bila balik kampung nak start keje dengan ayah jadi assistant dia.
aptb..bangun tido pun tengahari dah, memang rezeki xmasuk la kan.

ni aktiviti harian aku ^__^


lepak tepi pantai sambil bawak anak buah main dekat taman permainan
 (oppss! saya sekarang baby sitter oke)


ni la anak buah aku..
jaga diorang sangat susah..berapa kali naik hantu tiap ary aku pun xtau -__-




same thing everyday..
aku pun da jadi macam mak orang  dah bila asyik berkepit dengan budak-budak
ohh..don't call me 'ma' or 'ibu' oke anak-anak sayang :D
auntie kamu dah xsanggup jawab pertanyaan yang mcm ni
|
|
\/
" anak ke???"

"akak da kawen?"

muahaha..lucu sangat...
nakk buat macamane kan, adat la tu bila da dewasa..hahahaha

Tuesday, 2 April 2013

INTERVIEW???


assalamualaikum.

hye2 to non-muslim :D
esok da nak balik UiTM..nota berlambak sedang menanti aku.
subjek measurement dengan building construction sedang menanti aku kat sana.
hah! so apa tujuan aku balik kampung sedangkan sekarang musim final exam?

tersebutlah sebuah kisah :D apa kau mengarut nieh
actualy aku balik sebab nak pegi interview jawatan Pembantu Pertahanan Awam!
asalnya xnak balik sebab busy nak studi,tapi terpaksala kan.



tadi pagi aku sampai je sana, aku tengok aku sorang je yang xde sape2 temankan :')
lepastu aku calling2 kawan aku yang duk besut tu..
yes! ada kawan dah..alhamdulilah dia pun dpt sama tempat dgn aku..bahagia2..blink2 buat mata kelip-kelip


nama mamat poyo ni akim tapi aku panggil dia KELING
hahahaha..padan muka akim. sebab apa panggil cm tu? pk la sendiri..akim aku harap kau x saman aku dengan statement aku ni..:D

camana aku knl dia nie? asalnya kenal time ujian fizikal sebelum terpilih untuk temuduga.
lepas tu berkawan sampai sekarang.akim tolongla bangga sebut aku mention kau dlm blog aku nie..hahaha
abis je temuduga ni terus call ayah dtg jemput aku..masuk kete then bye2 dekat dia n ayah dia..sempat g bergaduh..nasib aku x smack down je dia..aku buat tangan ke bahu mata ke atas n selesai. teruss balik..settle keje ary nim. lega