Followers

Saturday, 25 May 2013

no title huh..!!


ASSALAMUALAIKUM

jawab salam dulu baru teruskan membaca ( bajet orang nak baca je -__-)
sebenarnya kepala aku ni tengah pening & pusing-pusing. sebab?

ni yang aku malas nak cakap nya.
dipendekkan cerita kan, macam ni..aku dulu pernah menjalin hubungan dengan someone
selepas hampir 2 tahun, baru aku tahu dia dah ada tunang.
so, aku marah la kat dia siket-siket sebab buat pompuan tu macam ni kan
so dia mintak maaf dgn aku tapi dia still nak jumpa aku tp aku xnak
sekarang ni da berbulan-bulan dia kawen tp still call n text aku lg.
untuk kali pertama nya dia ckp ' i love u' dan dia tanya aku masih syg dia ke x
wtf weyh !!
aku ckp kat dia, syg la isteri dia, cinta la isteri dia tapi bukan aku
dia tetap xberhenti. untuk information, dia dgn isteri dia kawen tu sbb dijodohkan keluarga masing2
so, aku xnak la nanti jadi pape aku yang dipersalahkan.tp dia pernah ckp yg isteri dia tahu dia berhubung dgn aku..walaweyh!!
kenapa kah???? aku da cakap yang aku da berpunya dan nanti aku kenalkan kat dia ( dia mcm xsuka je)
papepun aku harap sume ni cepat-cepat berakhir :) 

# tolong sayangi isteri-isteri anda :)

Friday, 24 May 2013

TERUJA ^__^ hahaha abaikan!

ASSALAMUALAIKUM

hye3, aku terpaksa menaip secara cepat sebab risau line broadband ni tamat!
so, nak tunjuk baju yang akan dipakai tyme majlis petang khamis nanti :)



this is kebaya
gambar agak blur sebab malam + kamera cap ayam
excited excited ^__^

k setakat ni jela..kejar masa takot xsempat tekan publish hahaha

Thursday, 23 May 2013

GUBAHAN BUNGA TANGAN FOR AKAD NIKAH :)

ASSALAMUALAIKUM

hye bloggers and readers..salam jumaat semua
hari ni nak update entry pasal gubahan bunga tangan for akad nikah day xsampai seminggu lagi ni
wah3..everything has done by me! 
( hantaran, baju kahwin, hiasan bilik tidur, makeup and bla bla bla..)

xsabarnya nak tunggu hari khamis nie
in sha allah everthing will be oke :) so sekarang ni bukan nak cerita pasal majlis tu lagi
nak cerita pasal bunga tangan nie.
akan digunakan oleh ' pengantin' time akad nikah
so, aku yang excited gila dengan bunga ni nak buat sendiri jugak..xbagi orang lain sentuh.
dush1 kena penumbuk sebab tamak haloba.
nak tengok x? jom jom kita tengok


ni la dia bunga tangan yang aku buat tu ^__^
xsangka plak aku ni ada seni jugak kan..geli hati kah3

# sape nak belajaq habaq mai k :p

Sunday, 19 May 2013

MASALAH apakah ini ???


assalamualaikum

taip taip taip...taip lagi..!! owh man!
aku tengah risau gila kot ni..awat jadi mcm nie. macam-macam plak masalah. saja la ni nak menggugat keimanan aku neh..alahai -__-

actually bulan februari dan april hari tu aku berhempas pulas balik ke kampung sorang-sorang sebab kena g interview dekat kota bharu.
berulang alik dlm masa 3 hari memang penat siot. time tu plak musim study week and aku plak ada dua paper selepas tu. kepala otak da masuk ayaq kot pikir nak balik ke x..
last-last balik gak sebab family aku suh aku balik gak. 

then 1 may aku pun bukak la portal spa nak tengok result interview tu kan 
jeng jeng jeng


lepas tu tunggu punya tunggu surat tu sampai..habuk pun tadak!
bila hantar email dekat spa dia kata surat da dihantar, dan paling aku sakit otak dia kata surat sudah di bawah tanggungjawab pos malaysia.ciss!
xkan aku nak p carik d pejabat pos kot..abah kau !
so memandangkan hari ni ahad, pejabat spa tuutp..aku nak call bahagian pengambilan dia esok la.
hope everything oke..owhhh i dont believe yang tiba-tiba surat tu hilang


# siapa nak disalahkan? spa? pos malaysia? ke posmen xkenai rumah? atau aku plak yg harus dipersalahkan?

Thursday, 16 May 2013

TIPS : makeup base


assalamualaikum :)


hye readers and bloggers sekalian. 
untuk entry kali ni aku akan update cara nak aplikasi kan asas mekap. oke, aku bukannya pandai sangat tapi aku ada satu video yang aku selalu jadikan as rujukan bila nak belasah muka aku nie.
hope korang enjoy and dapat manfaat daripada video ni, in english but ada sari kata in malay ( don't worry )

xrugi berkongsi ilmu kan korang? biarlah video ini yang berbicara menggantikan aku yang poyo nie 
so watch this


suka x? simple but nice ^__^
so apa lagi, cuba-cubalah nanti, mana tau korang punya jari jemari tu lagi bagus daripada dia neh :D

#mekap dapat meningkatkan keyakinan diri bila berhadapan orang ramai  tapi perlu lah berpada-pada yer

kat bawah ni gambar main-main je..tade la aku pakai cenggini bila kua umah -__-



hahahaha..lawak kot.xpa minggu depan aku delete la gambar ni..kbai

bye bye CLASSMATES


dear readers :) assalamualaikum

first entry untuk bulan ni, so cuti sem yang 2 bulan ni.

korang-korang yang seangkatan dengan aku plak buat apa yer time cuti ni?
xkan bangun makan tido je kot tiap-tiap ary..korang jangan nak kelentong lebih-lebih. 


bercerita pasal cuti ni, korang nanti bukak sem da sem berapa ea? especially student uitm la :D
aku nanti da sem lima, actually student batch aku sekarang ni sume tgh praktikal, ada yang tengah berpanas dekat site, ada yang duk rilek je dlm office.
apa-apa pun aku harap korang tamat praktikal nanti dengan jaya nya oke :)

eh..aku plak pehal xg praktikal? hahaha
aku da otw nak quit as uitm student..WHAT???

alhamdulillah aku dapat keje dah, so buat apa lagi blajar banyak-banyak kan..hikhok
(xsabar nak lapor diri dah)

oke back to the topic
aku nak cakap yang aku rindu dengan kawan-kawan aku dekat uitm seri iskandar tu
even kita-kita x kamcing mana pun, aku tetap sayang korang  as  classmate aku.
tiap-tiap ary aku hadap je muka korang dengan macam-macam perasaan. bila da masuk sem 4 tu,aku da rasa xsama macam mula-mula masuk dulu. everything da berubah.
da kenal perangai masing-masing :)

last day jumpa dengan korang bila tamat paper osha .
ingat nak jumpa-jumpa dulu kan, tapi aku tengok korang macam -__-
so, aku sempat jumpa si mizah je rasanya. lagi-lagi tyme tu aku tengah kejar masa. ingat nak peluk korang dulu kan(gegirl je k) so xsempat la bagitau yang tu last kita jumpa..:')

adila plak da menanges bagai..
dayah buat muka rilek je hehehehe,nabila plak duk pujuk dila jangan nanges,pipah awal-awal lagi da hilang
so aku? dengan muka xberperasaan buat xtau je
kenapa sekarang aku rasa sedih yer? kadang-kadang aku rasa da buang banyak masa aku kat sana.
oke lupakan pasal tu!

kd , aku , nabila , pipah , dayah


walau apapun aku akan ingat pahit manis & susah senang time kat sana. in sha allah bulan 7 kot aku akan jejak kaki buat kali terakhir dekat uitm. tapi time tu korang xdew la kat sana.



masa-masa terakhir dengan korang
pic tyme g kenduri kawen miss adriena (atas)
pic ulu kenas (bawah)

i will remember uollss n i will miss u
hope jumpa lagi nanti, korang jaga diri baik-baik taw kat tempat praktikal tu :)