Followers

Tuesday, 15 October 2013

sedih berganda-ganda :(


Assalamualaikum..

Firstly aku nak wish selamat hari raya aidiladha :) aku xtau apa sebenarnya perasaan aku tyme ni. Xdapat balik kampung raya bersama ayah, ma n abang2 aku serta satu2 nya adik aku tu. Means, tahun ni pertama kali aku xberaya dengan family n aku sorg je yg xbalik..wuaaaa...menangis air mata darah (aku bohong)
Ma mesti rindu nak membebel kat aku sebab aku la yang akan spoil kan keje dia tiap kali malam raya.hehehe..mesti dia penat buat keje sorang2. Da xde orang tolong abang2 iron baju raya, sediakan sarapan pagi raya.aku rinduuuu...sabar la hati, balik nanti ko pelukla diorang.

So, hari ni aku ke johor dgn my b. Pegi mandi air terjun gunung ledang. Thanks la sbb rela dtg ambik aku kat bangi n xbalik raya umah family sbb nak temankan aku. Maaf sbb aku b xdpt raya dgn family..maaf maaf maaf! 



Aku xpernah lagi sampai johor, so first time la ni dtg johor.hehehee..excited la siket. Then, siap mandi2 tu kami pegi shopping kain siket kat area dekat2 situ. Barula balik ke melaka then singgah kat mall nak cari slack untuk pakai kat ibu pejabat nanti. Lain yang dicari, lain yang dijumpa. B beli perfume untuk kami guna time majlis tunang@ nikah nanti. 

Tapi..aku sedih sangat2. Sebab apa? Sebab b cakap tadi tyme makan kat mcd, b mudah bosan.b nak kawen cepat2 sbb b xnak smething yg xelok jadi nanti. Aku dlm diam mula risau. Seriously aku xsenang hati. Aku pun slalu bertekak dgn b, dan aku kenal b seorang yang nekad. Risau risau risau. Doakan supaya semuanya akan oke.aku xsanggup nak berpisah dgn org yang aku cinta..mati sekalipun, aku yakin sgt bila b da nekad..dia xkan berpatah balik. Ya allah tolonglaa..jika dia bukan dicipta untukku, ambillah dia tanpa kau sakiti hati aku. Beri dia kebahagiaan disisi mu. Aku berserah kepada mu ya allah.kau tenangkan lah hati aku.

Sunday, 13 October 2013

permulaan satu kisah..


Assalamualaikum

Alhamdulillah dapat jugak update blog untuk hari nie  :)
So today aku nak pot pet la siket, xdela sampai membebel pun kan. Setelah 2 tahun hati aku ni tertutup rapat nak menyayangi mana-mana lelaki, saat ini aku telahpun bukak seluasnya pintu hati ni untuk menerima kehadiran seorang insan yang sangat2 lah sempurna di pandangan mata aku. Nak dicerita bagaimana kami berkenalan, mr. M ni merupakan aku punya jurulatih dekat pusat latihan. Seingat aku 5 minggu disana, kami masing2 xhiraukan sama2 sendiri tapi cuma suka dlm diam jela. Hinggala minggu last iaitu minggu ke 6. Dia like gambar di fb. Aku pun add dia just sbg jurulatih dgn peserta jela time tu. Then, dia anta chat tegur aku. Bermula drpd situla kami terus berhubung dan bercinta :p

Paling aku suka bila masih xsampai seminggu lagi kami rapat, dia da ajak kawin. Serius aku terkejut. Aku ingatkan aku tengah bermimpi je sbb aku xsangka sgt aku skrg tgh bercinta dengan dia sekalipun. Tuhan je tau betapa aku gembira. 




 Ni first date kitorang kat bandar melaka. Kelua outing sama time masih lagi sedang berkursus.


Ni plak time da tamat latihan..kami date lagi kat area melaka.g umah family dia,g pantai n shopping. Thanks b sebab sudi 
temankan syg jalan. Love u so much b!


Ni plak baru je tadi. Kami pegi port dickson. Walaupun dia di melaka n aku plak duk keje putrajaya tapi kami ttp selalu jumpa. Thanks sebab sudi dtg jauh2 b.


Aku bersyukur sangat kenal dia. Sangat penyayang, romantik and caring. I love u b..hope nanti akan kekal selamanya.in sha allah.

Saturday, 12 October 2013

KURSUS ASAS PEGAWAI RELA SIRI 1/2013


assalamualaikumm..!!

wah..dekat 3 bulan x jenguk blog! fuhhh! alamak berhabuk lar.hehehe..
so,mungkin ada dalam kalangan rakan bloggers yang selama ni tengok aku aktif update blog wlaupun cuma 1 setiap bulan. actually 26 ogos, aku melapor diri sbg Pembantu Pertahanan Awam di Pusat Latihan Rela Wilayah Selatan, Sg. Udang Melaka. 
thats why la aku xde masa nk bukak blog apalagi nak update :(

then,apa yg berlaku selama mana aku kat pusat latihan??
macam-macam yg jadik oke,pahit manis semua dah aku tempuh dgn rakan sejawatan yg turut mengikuti kursus ni. kena guling atas tar sampai muntah,buat pt10,pt12 bagai nya...kena usung log kayu,usung pak imam dgn bilal, kawad pkai mcm org g haji, menari kucing garong, dikir barat, menembak short gun dgn rifle m16, perbarisan kemerdekaan, jalan lasak 10km & 20km, rendam dan kawad dlm kolam,pegang ulat (yerk!), burung hantu, ikhtiar hidup, ilmu medan perang, kawad (kosong, senjata, tongkat), panjat tiang bendera, usung tilam ke pdg kawad, kena pijak kaki dan byk lagi.
XLARAT NAK CERITA lahhh...!

tengok gambar k? malas nak taip : p

PERBARISAN HARI KEMERDEKAAN KE 56






LATIHAN MENEMBAK



FLYING FOX, RIVER CROSSING, RAFTING & WATER CONFIDENT



OUTING KE BANDAR MELAKA



IKHTIAR HIDUP & ILMU MEDAN PERANG





PERBARISAN TAMAT LATIHAN






tu jela aku larat cerita. sekarang kursus bersambung di Ibu Pejabat Rela Malaysia (IPRM) Putrajaya selama tiga minggu sebelum di posting kan kemana-mana samada daerah, negeri ,ibu pejabat or pusat latihan. nanti aku continue update lagi :)