Followers

Monday, 13 January 2014

GOOD BYE KUALA LUMPUR,WELCOME BACK TO SABAH

Assalamualaikum

Alhamdulillah selamat sanpai di negeri bawah bayu bersama 11 rakan seperjuangan yang lain. Kembali meneruskab tugas hakiki di tempat orang.melangkahnya kaki kami disini tak lagi bersama, dulu semua kerja di opis KK,sekarang pulang ke daerah masing-masing..ada di Semporna, Sipitang,Tuaran,Beluran,Tambunan, Lahad datu n bla bla bla..jarak akan memisahkan kami,tapi kami yakin kami mampu menjalankan tugas yg diamanahkan.

Terima kasih kepada tunang aku sbb sekali lg hantar aku ke airport.ponteng kerja semata-mata nk hantar aku. Tapi kali ni lain siket, dia terus hantar dan balik.xturun kete pun..xde parking.selalunya dia akn hantar sampai ke tempat pmeriksaan imigresen.sayu rasa sbb xpuas bersama b. Masa dlm kete b byk berpesan.

" kat sana jaga solat, biarla kalau kita mati ada dosa tapi jgn kita mati dlm kkufuran. Org kufur akan selamanya dlm neraka."

Dlu bila aku tertinggal solat b akan marah.

" b nak kita sama-sama masuk syurga.b syg dekat syg.b nk syg jd isteri solehah."


Walaupun dia garang, tapi aku tau dia sangat sayangkan aku..buktinya dia tidak pernah merahsiakan apa-apa dari aku dan dia xpernah ada perempuan lain selain aku.aku harap dia akan begitu selama nya.in sha allah..kasih sayang yang dia beri xpernah berbelah bagi. Aku akan kenang masa-masa bersama dia sbb tiada yg membahagiakn aku selain dapat bersama dia :) 



Menanti untuk check in baggage dan berlepas. Balik bawak satu beg tapi pergi dengan dua tiga beg.apa yang sudah jadi genk! 





Xdisangka xdiduga plak bila dapat seat business class..owh tq Rela Sabah sebab bagi kami layanan special.hahaha..baru aku perasan layanan pramugari lain macam, rupanya kami ni duk hot seat. Aku paling suka makan dlm flight sbb sedapp..nyum nyum nyumm..



Bila da nampak pulau-pulau kecil tu maknanya kapal akan mendarat xlama lagi..jadi sampaila kami di Kota Kinabalu dengan selamat. Berterima kasih lagi sekali dekat Rela Sabah sebab sediakan 2 kenderaan berserta driver menjemput kami di airport. Bermulalah rasa sedih yang menebal sbb da jauh dpd keluarga dan tunang. Tapi encik tunang selalu call..anak buah dia pun selalu sembang fon dgn aku..selalu tanya "acik bila nak balik" "acik nanti datang umah lagi" "acik bangun cepatt" huhuhu...

Dengan sokongan dan doa dpd insan tersayang,aku mengharapkan perjalanan hidup di sini akan aku lalui dengan tabah.tq jgk kat mak b sebab selalu pesan kat aku supaya jaga diri di tempat orang.love all of u :)








No comments:

Post a Comment