Followers

Thursday, 10 July 2014

RAMADHAN YANG PERTAMA ^__^


Assalamualaikum

Da separuh perjalanan bulan Ramadhan. Baru 2 Kali bersahur dan berbuka dengan suami tercinta. Bersyukur sangat tahun ni Allah ciptakan pengalaman baru untuk aku & suami.tahun pertama berpuasa dengan status isteri/suami org. Dulu puasa bersama kawan dekat universiti,skrg berpuasa bersama suami dan keluarga sebelah suami.

Insyaalah sempat berpuasa sehari dua kat Kelantan plak dgn family aku sebelum raya.
Meriahla sikit sebab tahun ni semua balik, abang dah balik dpd Manila.sebelum ni dia xdpt balik sebab keje dekat Dubai. Tambah-tambah da ad menantu baru dlm kluarga.
Satu-satunya menantu lelaki dlm keluarga aku. Tahniah encik b :D he he he

Semua dapat beraya kat kelantan. Lebih mengembirakan lg bila ahli baru dah selamat dilahirkan awal ramadhan lalu. Tahniah buat abang Joe & Kak Ngah dapat baby boy diberi nama Mohd al Faqeh bin Mohd norhafizul ^__^ aku excited sangat nak balik jumpa baby baru hingga xsabo2 mengajak my hubby g beli baju baby!


Semangat tu demam pun kelua jugak. 3 hari 3 malam kelua shopping,mentang2 la jarang2 dapat outing.ambik masa bercinta cintun dgn suami.apa salahnya kan.bulan puasa pn boleh bercinta. Solat sama2 ngaji sama2..hehehe.
Ni dipanggil semangat nak cari baju baby boy! Da 2 minggu lps pn benda ni,baru sempat update. Berkursus biasala sibuk.hari2 kelas -__- nak calling-calling pn xsenang hati.

Besok outing lagi.ahad baru lapor diri balik kat kem. Nak nyanyi siket "senangnya dalam hati..lalalalala.." Amboi amboi amboi seronoknyaa kan nak balik.sampaikan pegawai kat kem pn ckp "hai pengantin baru,sabo yer..esok dah nak balik."
Xsabarnya nak balik..encik b da janji nak masak untuk aku. Nak pegi makan nasi arab,ayam penyet bla bla bla..

Alhamdulillah dikesempatan yg ada cuma seketika ni,aku nak rasai ramadhan sebaiknya disisi suami tersayang.lepasni dekat-dekat raya plak kami jumpa.terus balik kampung..yuhuu..!! Cuti raya 10 hari..ohoiii bestnyaa!

Nak balik pasang pelita,pasang lampu kelip-kelip,nak buat biskut,nak main bunga api,nak bakar lemang,buat ketupat & yg penting nak beraya dengan my hubby.
Oh my b besok dtg ambik awal-awal ea..I MISS YOU SO MUCH BAMBAM SAYANGGG..:*

No comments:

Post a Comment