Followers

Tuesday, 22 July 2014

FOTO MAJLIS BERTANDANG SIAP!

Assalamualaikum ^___^

Mood harini nk post pic majlis bertandang. Wlaupun da 3 bulan lepas, kenangan manis akan selalu tersemat kat jiwa kita. Act baru dpt pic kawen dgn photographer.

Persalinan pertama :)












Persalinan kedua ^__-











Ni antara pic majlis kat sebelah lelaki.xlarat aku nk upload bebanyak pakai henpon nih.
Encik b siap dtg hantar album lg kat kem, hehehehe..

Lagi bape hari nak balik..yeahh! See my sweatheart,king of my heart!
Tq b sabtu lepas dtg hantarkan sambal udang kesukaan aku.dia masak sendiri hokayy!
Dia bawakkan cd lagu raya siap.ikot je permintaan aku yg mcm2 nie.
Ni lah sebuah perkahwinan. Lebih manis dpd bercinta..halal ^__^ terima kasih sebab manjakan aku hehehehe..



Sunday, 13 July 2014

PERSIAPAN AWAL ^__^

Assalamualaikum..

Apa aku nak cakap, best giler balkk umah Mak mertua.
Macam biasa,asalkan dpt outing bermalam jer..aku meragam nak makan macam2. Kali ni aktu nak   kan laksa. Huru hara Mak mertua aku buatkan laksa special untuk aku. Berbuka dgn laksa, tengah malam makan laksa & sahur pun aku bedal laksa. Nikmatnya dpt makan!

Malam ahad, aku dgn family dia g jenjalan kat bazar yg jual pakaian banyak2 tu..aku pun xtau pa nama tempat tu.betul2 depan Utem.dapatla sepasang baju raya hasil bodek2 hiks!
Selesai cuci mata cuci jiwa raga,terus balik rumah.lepastu menghentam laksa lagi.terbaiklah!!

Harini pepagi pegi pasar tani dgn family dia. Sekali lagi aku hentam baju raya dekat kedai dekat2 dengan pasar tani tu.sementara tunggu mak mertua dgn adik ipar aku pegi beli bahan nak masak nasi ambang. Settle je beli barang..hantar diorang balik.aku dgn encik asben kelua lagi. Pegi beli macam2.pegi buang masa pn ad juga.hahaha..








Bulan puasa pun boley bercinta.b bawak pegi Pantai Puteri.saja nak ambik angin pantai.
Cantik jugak pantai kat situ,okela kalau nak bercinta cintun tu.hehehehe..

Selesai je bergambar2 ala2 hindustan,pegi cari aksesori raya yg belum lengkap lagi.ceewaaah! Apesal awal sgt aku buat persiapan ni.sebenarnya ni je masa aku ada.lpsni aku balik da betul2 sehari sebelum raya.kalau xbeli sekarang,alamatnya pakai guni lah aku!



Cantikkan dokoh ni? My hubby yg pilihkan match dgn baju raya kami.
Xcitednya nak rayaa..taun ni special raya kot,gila xseronok!
Pegi beli cd lagu raya,pegi beli cd movie ^___^ biasala minat yg sama.
Sampaikan mak mertua aku bagitau,korg ni sama je..dua2 boros dua2 suka bergaduh.

Yang bergaduh tu yg taley blah. B suka tipu2 aku,cerdik lah konon nak kenakan aku.rupanya aku pn dah cerdik setaraf dia.dua2 kaki kelentong.sampaikan mak mertua aku  
tergeleng2 kepala.mcm budak2 plak.hehehehe..

Sekian sahaja(ayat skema kemain) babai..

Thursday, 10 July 2014

RAMADHAN YANG PERTAMA ^__^


Assalamualaikum

Da separuh perjalanan bulan Ramadhan. Baru 2 Kali bersahur dan berbuka dengan suami tercinta. Bersyukur sangat tahun ni Allah ciptakan pengalaman baru untuk aku & suami.tahun pertama berpuasa dengan status isteri/suami org. Dulu puasa bersama kawan dekat universiti,skrg berpuasa bersama suami dan keluarga sebelah suami.

Insyaalah sempat berpuasa sehari dua kat Kelantan plak dgn family aku sebelum raya.
Meriahla sikit sebab tahun ni semua balik, abang dah balik dpd Manila.sebelum ni dia xdpt balik sebab keje dekat Dubai. Tambah-tambah da ad menantu baru dlm kluarga.
Satu-satunya menantu lelaki dlm keluarga aku. Tahniah encik b :D he he he

Semua dapat beraya kat kelantan. Lebih mengembirakan lg bila ahli baru dah selamat dilahirkan awal ramadhan lalu. Tahniah buat abang Joe & Kak Ngah dapat baby boy diberi nama Mohd al Faqeh bin Mohd norhafizul ^__^ aku excited sangat nak balik jumpa baby baru hingga xsabo2 mengajak my hubby g beli baju baby!


Semangat tu demam pun kelua jugak. 3 hari 3 malam kelua shopping,mentang2 la jarang2 dapat outing.ambik masa bercinta cintun dgn suami.apa salahnya kan.bulan puasa pn boleh bercinta. Solat sama2 ngaji sama2..hehehe.
Ni dipanggil semangat nak cari baju baby boy! Da 2 minggu lps pn benda ni,baru sempat update. Berkursus biasala sibuk.hari2 kelas -__- nak calling-calling pn xsenang hati.

Besok outing lagi.ahad baru lapor diri balik kat kem. Nak nyanyi siket "senangnya dalam hati..lalalalala.." Amboi amboi amboi seronoknyaa kan nak balik.sampaikan pegawai kat kem pn ckp "hai pengantin baru,sabo yer..esok dah nak balik."
Xsabarnya nak balik..encik b da janji nak masak untuk aku. Nak pegi makan nasi arab,ayam penyet bla bla bla..

Alhamdulillah dikesempatan yg ada cuma seketika ni,aku nak rasai ramadhan sebaiknya disisi suami tersayang.lepasni dekat-dekat raya plak kami jumpa.terus balik kampung..yuhuu..!! Cuti raya 10 hari..ohoiii bestnyaa!

Nak balik pasang pelita,pasang lampu kelip-kelip,nak buat biskut,nak main bunga api,nak bakar lemang,buat ketupat & yg penting nak beraya dengan my hubby.
Oh my b besok dtg ambik awal-awal ea..I MISS YOU SO MUCH BAMBAM SAYANGGG..:*

Wednesday, 2 July 2014

ANUGERAH KAWAD TERBAIK WANITA

Assalamualaikum

Da hampir sebulan aku melapor kat Akademi Kastam Diraja Malaysia. Sebulan berkawad mcm mula2 masuk RELA dulu.lagi penat sbb jurulatih kami dpd rejimen 514 askar wataniah kem Bukit Beruang,melaka. Berkawad berkaki ayam,kulit terkopek terkoyak,kena denda mmg kbiasaan dah dlm rekrut mana2 jabatan pun.pengalaman dlu mgajar aku erti sabar.apa yg selalu aku ingat,pesan suami pesan keluarga.aku datang sini demi keluarga aku. Seramai 195 org peserta kesemua,begitu perit ujian yg aku jalani untuk dptkan anugerah yg aku idamkan.kekadang putus asa namun keinginan untuk lihat suami tercinta bangga dengan aku.aku kuatkan semangat menjalani ujian. Top 13 diantara 195 org telah aku harungi.tinggal nak rangkul anugerah je..dihadapn 195 org peserta & jurulatih,aku dan 13 yg lain diuji.alhamdulillah selepas 30minit mental kami didera,aku berjaya merangkul Anugerah Kawad Wanita Terbaik!

Syukur xterhingga.walau kaki dah sakit aku ttap gembira.





Dah jadi tradisi,sape yg menang akan dimandikan air bunga.
Masa kawen pn aku xde mandi bunga,masa menang kawad ada plak!
Satu pengalaman yg baru aku dapat.thanks roomate yg supportive!
ILYSM ! thanks semua yg bg sokongan.alhamdulillah aku oke je lps kwd even berbadan dua.opps! Next time cerita pasal nie.tq ya Allah!



BERCINTA SEKEJAP ^__^

Assalamualaikum

Hooreyyy! Encik asben dtg Sabah! Tolong aku angkut segala barang-barang yang berat mcm batu tu nanti balik Melaka.hari selasa aku keje separuh hari jer, bawak b pegi berenang(hobi dia). Terus menginap disana. Mana? GOLF CLUB & MARINA RESORT KUDAT!









Seharian kat sana,bercintan cintun..esoknya kami balik umah sewa kemas2 pakaian & teruskan perjalanan ke KK.esoknya fligt balik Melaka! Walaupun honeymoon kononnya lah kan sekejap,tapi aku sangat hepi.xde gangguan keje xde sape yg mganggu kami.

Lain kali kalau xde kekangan kerja kami nak pegi bercuti ke tempat lain plak.semoga kesempatan selalu ada :)