Followers

Friday, 24 October 2014

BERJALAN SAKAN :3

Assalamualaikumm

Sempena Deepavali semua yg keje opis hour opkosla cuti kan? So..awal pagi semua still membuta. Malamtu semua pakat tido umah kak sue.jam 11 pagi baru bangun,terus balik umah Mandi,cuci pakaian & bersihkan akuarium ikan yg b belikan tu ^__^
.jam da pukul 3 tapi kami xgerak lg klua.Kat lua masih hujan sambil tunggu zimah xbalik lagi.last2 pukul5 baru gerak..menuju ke Morib, Banting.






Lepas ke Morib, kami semua ke Putrajaya plak. Saja buang masa :3


Kereta kesayangan di bawah sinaran lampu..wakakaka...kereta yg berjasa..first time lepas kawen aku rasa cam terbang bebas dapat kelua enjoyyy dengan kawan-kawan.
Next week ke Cameron Highlands and next next week lg ke JB plak.rindu cik suamila nanti xdpt jumpa :')


Monday, 20 October 2014

TRIP TO PORT DICKSON AGAIN..

Assalamualaikum

Nak throwback masa cuti raya.xbalik Kelantan pun,raya d kampung suami Melaka :) gilir2 la kan.so sehari sebelum raya,aku & husband mucuk2 aku gerak ke Port Dickson! Time untuk kami rehatkan badan dan rehatkan minda! Kalini aku surprisekan dia plak. Selama aku bersama dia,aku ckup tau citarasa dia..apa dia suka apa dia xsuka.yg aku paham sesangat,dia CEREWET orangnya.tapi alhamdulilah b suka tempat yg aku bawak dia nih ^__^


Here we go! Mana cik b xsuka kalo dpt berendam puas2 dlm blik,katil queen ad dua plak tu satu bilik.siap cop2 katil lg kami.mcm budak2 kan? Mmg luas bilik dia..mmg terbaikkkk pilihan isteri mu wakakakaka...taste aku lain mcm sikit.aku akan bercuti bila aku rasa aku blh dptkn servis hotel yang bagus & dgn keadaan kwangan aku.klo stakat g saja2 mginap ala kadar aku xsuka sbb xde feel org kata.melampau jugakkn?xpe aku xkutip duit org.hasil titik peluh aku kerja walaupn xde pgkat tinggi tp rezeki Allah dah tetapkan :) 




Suka sangat2 bila dia happy.semoga kebahagian ni berkekalan smpai bila2. Boley plak terlelap time tgh menaip 0__o penat samgatla nie..adeyyhhh...

So sweet u know sbelum balik bekerja dia belikan aku bungaa.


I love u so much b! 



SWEET HUSBAND I LOVE YOU

Assalamualaikum ^__^

Winkk winkk winkk 
Lama xmenaip..aku xtipu aku busy sangat2 dekat opis n kerja luar opis.balik2 rumah terus nak lelapkan mata.kadang2 masa drive balik keje pn blh terlelap..punyala penat masa drive pn blh terlelap. hahahaha...tiap jumaat lps hbis kerja trus shoot ke Melaka. Isnin ke Selangor balik. Tulah rutin mingguan aku..nasib baik ada husband yang paham penat aku.selalu picit kepala aku yg selalu pening.bertuahnya rasa bila suami sayang :) Ada 1 day tu, aku balik ke kem dia.dia ckp "syg,b Ada belikan hadiah.ni jela b mampu" sambil tunjukkn aku 1 bungkusan yg luarnya berbalut surat khabar.sebak mulanya...

Bila aku bukak,lapisan kduanya ketiga keempat berbalut kertas warna.setiap lapisan ad tertulis beberapa ayat.aku makin heran.apa helah dia nie...bila aku bukak last dlm tu ada hp case warna hijau.b cakap lg "ni jela b mampu,cuba syg masukkan hp syg muat x?" Jelas2 aku tau hp aku lg kecik dpd case tu.aku makin hairan.aku ckpla xmuat.apa dia ckp? " maafla syg b xtau ukuran hp syg,nti b pegi tukar ea." Sedih plak rasa.lpstu terus dia suruh aku pegi jemurkan pakaian dia.seriously dia xpnh sklipun suruh aku jemur pakaian dia mklumla kami xsbumbung.tanpa syak apa pun aku buat jela.siap je aku masuk bilik lg..

"Syg cuba syg pakai double tape lekatkn hp syg dgn case tu"
&$($;$8$!$))@!: bia betik b nih! Aku ckpla mana blh b nti jtuh.dia suruh jgk aku lekatkan.aku ikot jela.da pgg tape n hp,sekali bukak case ad hp lain kt case tu.aku mulanya pikir tu hp Samsung note dia.aku tgok lg skli,aik bukan note tp Lenovo.aku tgok wrna putih.terus aku pandang b,aku peluk dia kuat2.terharu,dia belikan aku hp baru rupanya sbb hp yg aku pkai tu pecah skrin jatuh atas jalan. Omaigooddd omaigodddd thanks b untuk this surprise.u re the only one sweet husband :*