Followers

Tuesday, 4 November 2014

TRIP JKDM KLIA TO CAMERON HIGHLANDS


Assalamualaikum..

Skrg jam 1:54 dah.aku baru je sampai rumah.memandangkan da berjam lelap dalam bas,aku da xlena tido dah skrg.harini selesai 1trip yg memenatkan.jam 6:30 pagi kami bertolak dpd kuarters KLIA ke Cameron Highlands bersama datuk pengarah & isterinya datin Noraimi.seriously diorang sgt2 baik blh buat kawan :p

Memandangkan weekend n hujan,So perjalanan kami sedikit lewat.sampai2 je terus ke Taman Agroteknologi Mardi kat Tanah Rata.xsempat pusing semua dlm tu sbb trip kan kejar masa.lagi2 balik hari cmni.




Pusing2 dalam ni,mata dan hati da tertarik dengan bunga2 kt sini.apalagi...aku belila sepohon pokok yg nmpak unik dimata aku & jarang jumpa diluar sana.aku nie mmg pncinta alam semulajadi. Lagipun pokok kat sini murah dibandingkan dengan tempat lain.berkali ganda murahnyaa...aku pn xpernah puas shopping kat Cameron even ni kedatangan aku yg dah lebih 10x OMG !!! 
Ada yg pelik kenapa aku selalu dtg sini,xbosan ke xboring ke? Nah aku kasi jawapan nya..sbb aku suka dengan bunga2 yg ada  kat sini.blh beli berkilo2 berlori2 kalo nak dgn harga yg jauh berbeza.


Ini kebun strawberry! Dengarnya kepunyaan datuk pengarah Kastam nie.sejauh mana kebenarannya xdpt aku nak sahkan.apa yg paling penting kami dpt makan strawberry fresh terbaik dari ladang PERCUMA :) 


Seharian kat sini,da 4 cucuk strwbery coklat aku telan.oppss...aku kunyah dulu yer sebelum telan.singgah plak shopping kat pasar malam d Brinchang. Lokasi yg mesti aku singgah setiap kali dtg.sebab aku nak beli asparagus goreng yg manis tu.klau korg nak rasa blhla singgah sini jugak.delicious!  Kat sini sekali lagi aku terrbeli lagi pokok bunga..kalini aku beli pokok bunga ros kaler peach!oppppsss maafkan sy encik suami sbb terboros disini :D 

Selesai berperang di Brinchang,singgah lagi di Rose Center. Sempat lagi aku pegi beli bantal yg ada kepala bear yg pakai cap strawberry.lucu betol mcm budak2 plak.hujan lebat pn aku menyempat lg beli mcm2.kat rose center ni or mana2 yg tempat jual bunga segar..diorg akn ckp yg bunga tu dah diawet.blh tahan 3 tahun...baik korang jgn percaya sgt.xsampai 3 hari da arwah bunga korang nanti.conclusion dia,dia xawet.bunga tu masih bunga yg korg nmpak kat shopping2 complex tu.akan mati bila smpai masanya :3


Trip ni dianjurkan Persatuan Wanita Kastam KLIA. Dengar2 next trip ke Shenzhen, China. Tahun lepas dah ke Korea. So sawitt kalo kalini nye trip aku dapat ikot :) bolehla Encik suami bekalkan aku duit satu guni buat belanja sana hahahaha...kalo ada rezeki dapatla jejakkan kaki kesana.ad rasa takot sikit nak ke oversea selepas pristiwa pesawat MAS. :') 

# rasa sangat enjoy dapat perabis duit laki hhahahaha