Followers

Sunday, 8 February 2015

PERUT KENAPA SAKIT?


Assalamualaikum :)

Minggu lepas pegi checkup kat klinik.alhamdulillah xkena ambik darah sbb dari awl preggy xde mslh dgn HB & xkena minum i gula..cuma mcm selalu cek urin je...klo sblum ni 2+ 1+ skrg da turun lg..trace je..tp nurse suh minum air masak banyak2 nk bg result dia negative. Aku dpd dulu jenis xsuka air masak ni kcuali ada ais.hmmm..aku belajarla telan wlaupun xsuka!

Timbang..bape kilo naik?ke 1 tan?huwaaa...da 4 bulan berlalu,sekilo pun xnaik.mommy makin kurus n baby bump makin membesar.so berat dia xberubah jgk! Da makan banyak2 da minum susu enfamama da telan semua ubat yg doc bg :')

Nurse sekali lagi try dengar jantung baby sbb 3mgu sblumnya xdpt detect..so dah dpt dengar.laju degup jantung dia..lagi laju dpd mommy dia..kjup ad kjup hilang.nurse cakap dia xduk diam ni..alahai anak dpd dulu smpai skrg xpnh duk diam.

Aku sakit bhgian kiri perut da sminggu..mula2 aku takot sbb ad kes baby duk lua rahim. Tapi bila aku pkir balik,xkan la sbb doc da scan baby aku elok je kt dlm rahim nie.nurse pn ckp xde apa tu..lepastu 2 3 slepas checkup,sebelah kanan plak sakit.aku tekan perut bhgian kiri,lembik je..tekan kanan mmg keras gila..sakit plak tu.hmm..mybe baby duk sbelah kanan kot.sebab rasa bulat je...xpela..bila da tido..hmm tgh mlm sakit plak perut nie.rasa cam nak pecah..aduhai makin risau.

Esok pagi bukak tenet search la kt google.
Sakit perut trimester kedua mgkin sebab rahim tgh nak mengembang lg  n baby tgh nak besar.so its normal! Yeahh...kcuali blaku pndarahan masa skit tu mgkin sbb lain.so relaxx mommy,im okay!
Da lega la hati ni sikit sbb xde apa.cuma mlm2 kena standby la sllu sbb tiap mlm msti skit je.kena byk selawat gosok2, perut kata ayahnyaa..:)

Baru sikit baby bump nie..kecik n bulat je.kalo da besar nanti agak2 sakit lg x?huhuhu...xpe blaja tahan sakit,sakit lg nk bersalin..mommy kuat kan!yeaahhh!!!

#be nice kat dalam tu ea baby

No comments:

Post a Comment