Followers

Thursday, 5 March 2015

BABY DATE WITH DOC ^__^

Assalamualaikumm ^__^

Hello semua...pepagi da kene kick dgn baby!sekarang malam2 baby da xkick umi dia dah.atau mgkin umi dia tido mati sbb xsedar kena kick.hehehe...skrg da 5bulan lbh sikit,nak memasuki bulan ke6 plak..cepat jgk masa berlalu ni yer. So checkup kalini mmg aku xcited.
Pagi2 aku da terpacak kat klinik.sbb doc da tulis kat buku tu weeks 20+ nak kene scan! 

Dalam hati gembira sgt sbb nk tgk perkembangan baby..da besar ke dia kan?so mula2 dia suh urin test n cek hb semuala dlu...pagi2 da kene cucuk.ok xpe sikit je nurse ambik darah umi.xsakit sgt pun.da dpt kputusan makmal..heran sikit kenapa xde kputusan urin %#-:&#)';?

Okay duk balik kt tempat mnunggu..tunggu nurse panggil.alahai lama jgkla menunggu smpai naik bosan.bila nama da kene panggil dia suh timbang dlu.
Yeaaahhh..!! Da naik banyakk..naik 4.5kg.nurse mula2 terkejut gak la n aku pn sengih je smbil ckp haritu lgsg xnaik kn nurse,jadi xkenela mnum i gula?hehehehe...okay nurse cek buku.okay dia ckp xkene minum.alhamdulillah suka3..lepastu cm biasa dia akn cek dengar degupan jantung baby..baby menyorok puas nurse cari dia xjmp kikiki...lama jgk la baru baby bg dengar jntung dia.

Lpstu nurse ukur ketinggian perut.pn da bertambah 5cm lg.wahhh...makin demukk ea baby umi ngan ayah ni! Okay everything ok..tetiba aku tertanya nurse..bila nk cucuk kancing gg?nurse ckp klo da rasa bby gerak da blh cucuk..hehee..harini pn blh..

Adeh..kena cucuk lg sekali.kupikir xsakit.mmg xsakit masa cucuk tp sakit masa dia tekan ubat. Ternganga la aku tahan sakit.nurse ckp ad org akan rasa kebas.i wish xkn kebas.klo x cmna nk drive.alhmdulillah xkebas cuma dia berdenyut2. Hai bakal mommy yg takot jarum cm aku dulu2,lpsni kene pasrah dah untuk zuriat kita jugakkk :)

Siap kene cucuk kene tunggu lg hampir sejam..appointment dgn doc..klo x kerana nk scan mmg sudah hlg ksabaran aku ni alahai dengan lenguhnya lagi..da smpai gliran aku mmg aku lega sesangat! Doc suruh terus baring atas katil.smbil dia tulis2 buku dia sembang dgn aku.so kalini aku xbrpa phm tgk dia scan.sbb biasa baby duk mengiring je ,harini baby duk terlentang..so scan atas muka dia..evrythg looks ok je.siap scan jantina lg..mak aih mengangkang kau yer nak! Huhuhu

Jantina da tau tp biarlah rahsia.nk tunggu scan 4d nanti nk cmfirmkan balik..sebelum balik tu doc snap gambr muka baby yg tembam ni bg umi tgk bila rindu2 hehehe


Klo yg biasa scan baby dia terlentang mesti dia phm tgk gmbar nie.ad nampak mata hidung mulut..just snap bhgian muka jer...omg comelnya syg buah hati kami nie.

Alhamdulilah checkup minggu ni da xde mslh urin sbbtu dia xkluarkn kputusn urin.da okay da smua..cuma hb turun dpd 12 ke 11.2..itu akibatnya xmakan semua ubat yg doc bg mcm selalu.

To my hubby: ur baby coming soon.doakan semoga semuanya baik2 yer.

No comments:

Post a Comment