Followers

Wednesday, 25 November 2015

JELAJAH MELAKA SIRI I


Assalamualaikum

25/11 amekaw harini gaji...org keje kerajaan mmg duk tunggu2 je tarikh ni kahkahkah. Sehari sblm tu da plan nga Susan nak g Melaka. Nak pusing sana sampai lebam. Malamtu decide nak g pukul brp, nak g nek kete sape, nak g mana..

So plan kul7 nak bangkit dpd tido, tp pkul8 bru nak bangkit..cepat2 bsiap..g jemput Susan..gerak ke Melaka. Mula2 tu plan nak g Zoo Melaka. Jumpa member2 lama kat dlm zoo tu hiks.nak cek tkot ada yg terlepas g keje ke kan ahahaha...da masuk dlm tu, tetiba Susan ckp "mal, kita blm breakfast" omaigod..okay klua balik g breakfast dkt pusat bandar.
Da selesai breakfast nasi lemak, rasa malas nak patah balik g zoo. So we decided nak jenjalan dekat bandar hilir je dulu..






Selesai kat sini..Susan da ckp panas la kat sini. Kami g tambah kupon letak kereta tu then lepak dalam Mahkota Parade. Sambil cari selipar Susan. Sape suruh pakai kasut kan hahaha kan da melecet.
Then, Aman our opismate whasap Susan tanya kat mana.nak ajak lepak sesama ngan awek dia, Hawa. Kitorang on jela..g lepak dekat Klebang sambil sedut coconut shake.
Lepastu Aman ajak g main kayak dekat taman tasik ayer keroh..alaaa dekat area zoo tadi tula..hmm..okay.
Teringat balik dekat member2 dlm zoo tu.hahaha..


Sampai pukul6 kami mendayung.naik sebab hujan da lebat..perut laparrr...xlunch pn tengahari tadi. Aman ajak makan. Pekena asam pedas dekat Laksamana. Makan sambil sakit perut...
Selesai makan pegi Dataran Pahlawan,  carikan something untuk.hubby..selesai terus pegi kem b. Tinggalkan dekat kawan dia untuk bagi dekat hubby.hubby keluar plak..hmm... 

Da pukul 10, kami gerak balik Nilai. Susan da tertido kat sebelah. Aku pn da mengantuk tp tahan mata drive.

Sekian 😊


No comments:

Post a Comment