Followers

Tuesday, 27 January 2015

DATING BERTIGA :*


Assalamualaikum ^__^ 

Setiap jumaat lepas habis kerja mmg sllu aku travel dpd sini ke Melaka..klo aku rajin aku sorg2 je pegi sana.kalo aku malas, aku mengada-ngada mintak hubby dtg sini dan bawak aku balik. Mmg kebiasaan aku akan balik umah mak mertua setiap kali hujung minggu, time aku ad kerja yg xdpt dielakkan je aku xbalik..

So jumaat lepas lepas kerja aku balik umah dulu solat asar & kemas pakaian. Lupa hari jumaat n kene balik Melaka.kalo x da siap2 dari awal trus blh jalan.so lewat sikitla sampai..lps mgrib baru sampai Sungai Udang. Jemput hubby kat tempat keje. Kami rancang nak pegi tgk movie sbb dah lama x pegi tengok movie sesama.dulu pun kami dating bertiga..dgn adik ipar aku sekali. Skrg pn bertiga, dengan baby ^__^ 

B sibuk nk tengok cite aksi bagaii...tapi aku nk tgk Suamiku En. Perfect 10 jugakkk!! Jadi dia ikutkan jelaaa kalo x aku merajuk seminggu nanti huahahahaha.movie start pukul 10:30pm.jadi beli popcorn n air lepak kat situ jer.


Kami mula buat perangai xsenonoh kat situ..hehehe...midnight movie habis pukul 1:30 lebih kurang..mata pun da mengantok.terus balik umah. Sekali lagi aku buat perangai, nak tido dalam kelambu bagai..jadi bersusah payahla hubby pasang walaupun da mengantuk..lepastu dia tepuk2 aku sampai tido.selalu macamtula kalo x aku meragam xtido.

Esoknyaa petang aku ajak b pegi pasar malam kat Jasin tu. Sampai sana semua benda aku nak beli.pening kepala hubby melayan nya. Tq b sebab xpernah jemu melayan karenah isteri nie..bak kata b ISTERIKU BIDADARIKU 

Cuma dlm banyak2 benda yg selalu aku minta,ad satu benda je yg b xnak tunaikan..lucu lucu lucu..sebab aku cuma nak makan buah nangka tapi b xkasi sbb takot badan masuk angin.aku ugut2 nak beli diam2 pun dia ugut aku balik.aduhaii....pernahla aku teringin makan nanas.aku curi2 makan nanas dlm peti ais lepastu aku makan depan tv.terus dia pegi makan semua yg ad dalam peti ais tu sebab xkasi aku makan lg.
Bukan tu je yg aku buat,air pepsi yg disorokkan mak dlm almari aku minum dengan penuh kenikmatan...hahahaha...lepastu b suruh anak buahnya minum sampai habis sblm aku minum lg.

Oowwhh suamikuuu..risaunya dia nie.mengalahkan makcik-makcik aje.minggu ni dia da outstation ke Sarawak. Rindula nanti xdpt jumpa.tp memandangkan dia da rasuah aku dengan ikan terubuk masin sarawak tu, aku relakan..hahahaha..semoga selamat pegi selamat pulang ye daddy. !! 

# WE MISS U
# WE LOVE U

# Nanti balik kita dating lagi ea.jaga diri kat sana.jaga solat n jaga hati :*

Sunday, 11 January 2015

PANTAI BAGAN LALANG, SEPANG


Assalamualaikum

Minggu ni xbalik Melaka. Hubby dtg sini..kononnya nak temankan hari minggu,tapi ada kerja last minute.hubby terpaksa balik Melaka keesokannya. So tinggalla aku sensorang balik kat umah. Awin & Zimah ahad baru ada. Keje shift biasala jarang ada..hmmpp..merajuk dengan hubby.jadi minggu depan dia janji nak dtg sini :) miss u a lot hubby. 

Hari ahad Awin & Zimah balik.kami rehat2 sembang depan TV.petangtu ada org ketuk pintu rumah..bukak nampak Dayah & Mira. Amboi lawa2 semua nak kemana..aku baru nak terlelap mengadap lappy. Nak ajak berjalan la nie.
Katanya lepas asar kita gerak. Berlumba2 aku ngan Awin mandi.aku nye bilik master bedroom ad blik air kat dlm, tp berebut mandi guna yg kt lua.hahaha....buruk perangai.

Mula2 si Dayah ckp nk g PD.aku on je...lepastu Zimah ckp pegi pantai Bagan Lalang. Semua pun da pernah smpai PD. jadi ad bagus jugak cuci mata tempat baru. Adala dlm 45 minit dari rumah kesana. Baru aku tau Avani Sepang Gold Coast rupanya kat sini jer. Menarikk..boleh ajak b bermalam sini nie. Lebih kurang Lexis Hotel PD jugak. chalet ats air..tp lagi besar.xtaula harga bape..klo PD nya pun 1 malam Rm700,sini mungkin 1k. 
Kalo 1k pn puas hatila sebab tempatnya luas cantik santai n bla bla bla..

Kami lepak2 tepi pantai sambil tengok ketam,tengok org main piring terbang n makan aiskrim...^__^ cuci mata jer...jalan lenggang kangkung cam org bujang


Lepastu balikk Nilai.rehat2 kejup kat rumah diorang.lepas solat magrib gerak pegi KLIA hantar si Fiza nak balik JB. lepastu terus pegi makan plak..Zimah belanja malam nie hikhikhik...


Kul11 sampai rumah..balik landing depan TV sampai ke pagi.masa semua xkeje ni bolehla tido reramai depan TV. Haish harini da keje...




Tuesday, 6 January 2015

6 MONTH TO GO :)


Assalamualaikum

Harini genap 12 minggu..so ad lagi baki 6 bulan..wahhh..lamanya xsabarnyaa nak tengok malaikat kecil keluar nanti. Aku tau aku preggy masa 5 minggu..kitaran haid lambat seminggu. Mula-mula malas nk check, lepastu kawan-kawan suruh check sebab kata diorang bahaya.sebab aku tiap hari kelua operasi.kalau betul aku preggy,bolehla mintak permission untuk duduk opis jer nanti.kesian baby asyik turun naik tangga je nanti.mami pn penat...so aku check la senyap2 hubby xtau sape pn xtau..pakai UPT digital tu.


Pakai yg ni dia style loading lama sikit..mula2 kelua pregnant ke x..lpstu loading lagi..dia bgtau bape minggu..so betulla kiraan aku ( 5 minggu ). Perasaan? Xtau nak kata..betul ke ni?betul ke ?hahaha...
Terus call hubby.opkos la kan sbb dia kan my hubby.perlu dia tau dahulu sblm org lain. My hubby terkjut sgt2 lpstu dia ckp 'alhamdulillah' sbb kami da lama nak baby.xnk merancang ke apa kan.hepi sangat2 dia,semua kawan2 dia pegi bagitau..aku pun tambah2 hepi setelah 7 bulan berkahwin kami usaha akhirnya Allah perkenankan doa kami doa keluarga kami.

Sekarang ni hubby da xde tiap2 bulan dgr aku kata 'Biey,perioddd..!!' Hahahha..tapi skrg dia lg stress bila aku asyik muntah..smpai batuk2 sekali.sori biey ;) reaksi family plak?diorang opkos la hepi kan.xputus2 doakan kami,nasihat supaya jaga kandungan,jangan lasak2,minum susu,telan said folic bla bla bla....

Cukup 8 minggu kiraan aku,aku pegi daftar kat klinik.buat buku pink..


Pegi buat buku sorg2..kesian kan?hubby jauh sikit malas nk susahkan,lagipun dia amat sibuk.klinik pn 5 mnit je dari rumah.jadi kena jadi isteri & ibu yg berdikari.pegi klnik bgtau nak buat buku pink. Pegi urin test,jumpa nurse isi maklumat buku,ambik darah(sakit taww :')) lepastu nurse cek badan kita..cek semua2 la xkn nk bgtau kan.lepastu kena tunggu lagi sbb nurse kata ad masalah urin.kena jumpa doc.da jumpa doc dia scan la tgok pkembangan baby(rugi hubby xdtg) patotnya scan 12 minggu..tp kena scan awal sbb takot ad jgkitan kuman melalui urin.doc kata baby sihat.blh nmpak jantung baby suka sangaaatttt :)

Appointment strusnya 10 minggu.urin test lg.dua hari bturut2 muka kat klinik..lpstu dpt call dpd klnk suruh pegi lg sbb klnik nak mtk sampel urin & darah untk hantar ke hospital seremban. 
Sehari sblm g ambik darah tu aku da kena tahan kat hospital kat bahagian separa kritikal. Arghhh kena cucuk lg..:'( doc masukkan 5 botol air.aku masuk jam 1 pagi kelua 8 pagi esoknya.xdpt tido sbb asyik kena urin test smpai 3 kali malamtu.


Ni lah first time kena cmni.xnk g hospital lagi...sbb kesiankn baby sanggup dtg. Tq Hospital Putrajaya cucuk sana cucuk sini.kita da sihattt...baru je klua dpd tempat seram ni,terus muntah balik..klua darah..okay xnk masuk balik...aku pun blah dpd situ.xrela cucuk lagi sekali.hubby xtenteram tau aku kt spital.esknya baru dia dtg.minyak kete blm tuka cmna nk tuka mlm2.aku pn kata xpe sbb klo dtg xblh msuk gak.jadi isteri yg baik okay.

Esoknya aku balik kuarters dia pn datang la..bestnya b dtg..ad org manjakan.hahahaha...
So da masuk bulan keempat skrg..dpd minggu kelima aku alahan sampaila skrg xhabis2 lg.cepatla habis..mami xtahan ni baby.mujurla hubby rajin ngaji smbil letak tgn kt perut.katanya harapkan aku,mmg aku tido je keje.tengokla ayah syg baby sgt2 nie.jadi anak yg baik ya!

Terlalu excited nak tgok baby..last tgok baby masa scan kat putrajaya haritu. Doc gelak sbb tgok tgn baby tumbuk2.alahai...ikot perangai ayahnya asyik bersilat kan..baby baby...badan makin susut sbb hilang slera makan.mudah2an cepatla baik..tahun depan mak mertua bakal timang 3 cucu.anak Kak liza+Abg han(bulan5) anak aku+hubby(bulan7) anak non+lakinya(bulan9)...mak bersediala nanti cucu-cucu mak buat kecoh kat umah...

#semoga Allah panjangkan umur kami & baby untuk bersua satu masa nanti.semoga lahirnya nanti anak yg soleh.


Thursday, 1 January 2015

HAPPY BIRTHDAY TO ME ^__^


Assalamualaikum ^__^

20 disember 2014 genap usia aku 21 tahun.waahhh...actually aku sendiri terlupa birthday aku dek kesibukan hujung tahun ni. Macam2 hal nak disettlekan sblm bermula tahun baru.so..19hb tu aku ambik kawan aku d airport sebelum balik Melaka sama2, esoknya diorg ad program dekat sungai udang tu sekali dgn my husband. Jadi malamtu aku sesaja xbalik kem bermalam sana,mintak kebenaran my hubby untk tido hotel dgn kawan2. Asalnya plan my hubby n kawan2 dia nak lanyak aku kat kem malamtu.tapi xtercapai sbb aku xtido sana..aku bernasib baik sbb xlunyai dengan telur malamtu.kalo x,muntah hijau aku nanti.

Esoknya diorg da start program.jadi my hubby pepagi da hantar aku g rumah kwn dia.kebetulan wife2 kwn2 dia bkumpul sana sambil tunggu laki masing2.aku joinla sekali.hilang bosan dpt main dgn anak2 diorg yg comel2 semua. Wahhh xsabarnyaaa nak tunggu baby kami nanti.

Petang tu aku tgh landing2 atas sofa sambil main2 dgn bbudak tu,tetiba my hubby muncul dgn kwn2 nya dpd lua bawak kek... :') uwaaaaa...suprisekah ini?seganla aku..jadi aku ttupla muka dgn bantal kekonon malu wakakaka...sambil tu diorg nyanyi sekali..terperanjat tau! Hepi + terkejut + terharu.tenkiu yer biey syg.



Bersyukur sgt ada husband yg selalu ingat tarikh2 penting nie.hehehehe...wlaupun sibuk sempat lg dia luangkan masa. I LOVE YOU SO MUCH BIEYY MUCUKK!