Followers

Tuesday, 5 May 2015

COUNTING DAYS ^__^

Assalamualaikum..

Kalo dikira-kira da xlama nk bersalin.sekarang da 7bulan. Anytime! Kwn2 sepejabat da selesai  n selamat timang baby masing2. Aku? Owh..masa yg tersisa ada baiknya aku kumpul semangat untuk masa yg xtau bila akan tiba.persiapan? 
Mental aku masih stabil.hahahhaa..aku sdri xpnh lalui saat bersalin n pastinya xsama setiap org.jd aku xdpt bayangkn saat2 tu skrg :) cuma mgharap berjalan lancar.

Keperluan baby?hmmm...aku maybe terover beli baju2 sbb byk baju2 cntik kat kdai.aku rasa suka aku beli.da siap cuci n simpan elok2.tunggula seminggu dua lg mybe aku packing siap2 dlm beg khas untuk preparation ke hspital.

Yg lain2 aku xpastil apa yg blm aku buat.mybe ad lg tcicir barang2 blm dbeli.aku tangguh2 knon lmbat lg.bila da xlarat nt..hamekaww! Sape nk pegi belikan brg? Hubby? Owhh..kalau aku minta btol susu mgkin botol mineral yg dia belikan.hahahaha..lelaki biasala.


Masa kandungan 27minggu aku teringin nak scan 4d.sekali pegi klinik..doc ckp baby da besar.kalo scan pn maybe xdpt tgok wajah baby.sedih... :'( hantuk kepala kat kusi.


Baby da besar.sbulan sblm tu berat bru 380gram. Masa 27weeks da naik 1.1kg daa..
Baby jgn mbesar tlalu byk okay..xlarat nak meneran nanti.apapun asalkan baby sihat!
Baby aktif doc ckp..n jantina pn doc swasta ckp sama mcm kat gov cakap.
Insyalah kalo betul alhamdulillah.

Umi dgn ayah nantikan kelahiran baby.ayah da blajar pegang baby org skrg.practice mungkin! Hehehehe..belajar dodoikan anak.umi dijadikan bahan ujikaji dan hasil nya berjaya.

Semoga baby sihat kuat da diberi perlindungan sehingga lahir.amin


HAPPY FIRST ANNIVERSARY TO US!

Assalamualaikum..

Hai lama x update blog..pesbuk smua sama.sbb? Aku teramatla busy.busy dengan tido..makan..tidoo..hahahaaha..niat dihati kononnya nak gemukkan badan.da nak masuk 7 bulan preggy,xde yg perasan aku sebenarnya tgh sarat mengandung.wakakaka..
Aku rasa itu lawak & mendatangkan stress.selama aku mengandung baru naik 5.5kg jer..apakah?

Bersyukur xkena minum air gula tp istigfar byk2 tiap kali kena masukkan air! Tgh sihat walafiat tp doc suh masuk air.sbb urin aku xberapa nk bagus.sabo ajelaa..semoga baby sihat & gagah perkasa nak melawan sikap umi yg xnk minum air masak banyak2!

Skrg cik hubby da selalu dtg melawat wlaupn sibuk.kalo aku cakap rasa nk dia dtg,terus depan pintu rumah.sukanyaa org picit2 badan yg lenguh..mandikan..masakkan.yuhuuu thanks b :)
3/4/2015 genapla setahun usia perkahwinan yg kami bina.tahun pertama yg penuh ujian dan kami hadapi bersama2 sokongan keluarga.alhamdulillah da smpai tahap skrg..da nk jd mami & dady dah xlama lagi. A lot of thanks to hubby sbb selama ni dialah yg ambk alih tugas sbgai ayah,abg n adik..dia yg mnjakan aku,nasihatkan,membebel,bergaduh dan tetap memahami aku yg sengal ni.

Dia xpernah menolak permintaan aku.kalau ckp raya nk balik Kelantan.dia balik...kikiki..taun ni turn kt melaka maybe jd turn kat kelantan lg sbb berpantang kat kampung sendiri.Rela dia xberaya bersama keluarga da 2 tahun demi keselesaan aku.xpe next year kita ganti balik!  Dia selalu usaha nk happykan even aku kdg2 jenis yg xpnh puas hati.semua benda nk perfect katakan.tp b steady xpnh pnjg2 cite.lg suka bdiam diri & mengalah.

Apa yg aku nk telan dia akan tunaikan.pukul12 mlm pn dia sngup belikan..sebelum tido selalu dia usap2 kepala aku & tepuk2 aku supaya senang tido.mcm ank kecik dia layan aku.Kalo aku ckp nk tido kelambu khemah..mesti dia pasangkan kt depan tv n kami tido ala-ala camping gitu.dia selalu tny "syg nk midnight x?" Kalo aku ckp penat,dia singgah beli cd dekat kedai lpstu tgk sama2 kt rumah.
Hujung minggu kami selalu diisi.sejak da sarat aku banyak habiskan masa dgn tido.kdg2 dia mbebel tp lama2 dia diam jugak.

Dia selalu caring pasal anak dia.ngaji untk anak.cakap2 dgn perut. Gosok2 perut.sape xsyg anak kan?huhuhu...byk kenangan yg membahgiakn aku.bersyukur sgt dpt husband yg penyayang.yg kuat merajukk :)


Cukupla ssekeping gambar ea..malas plak nk upload hehehe..
SSemoga perhubungan kita kekal bahagia mcm selalu.xperlu hiraukan mereka2 yg iri hati dengan kita.hidup kita xde menumpang sesen pn duit org.jadi diri kita sendiri. Kami da ckup bhgia.alhamdulillah..banyak benda da berubah seiring waktu.

HAPPY ANNIVERSARY HUBBY
I LOVE YOU SO MUCH!