Followers

Sunday, 27 March 2016

CINTA HATI UMI :)


Assalamualaikum

Da lama xupdate pasal buah hati aku sorang ni. Satu2 nya anak perempuan kesayangan aku & hubby...i realy love her so much!
Sekarang dia dah 8bulan lebih. Sekejup je masa berlalu..macam baru je mengandungkan dia. Lepas jadi iby nih, rasa nk dpt baby lagi tu meluap2.tapi apakan daya, nak jaga badan nak jaga kesihatan..kena stop dulu..lagipun nak tunggu Adira tu besar sikit..bia dia cerdik dulu nanti baru blh tlg umi dia jaga adik baru hehehhee

Bila pegi supermarket tengok baju2 baby tu, feeling dia cm nk shopping brg baby lg. Tiap bulan balik kampung jumpa adira tu mesti ada je hadiah yang aku beli.sampai 1 beg..kkdg tu xde pn brg aku,semua barang dia. Dia pn da pndai,asal umi dia balik,pandai dia cari beg umi dia nih..bukak cari hadiah dia.


Ni masa 5 bulan kot.. Cukup manja dengan ayah dia. Kalau ayah dia ada, mana dia nak kawan dengan umi dia..sob sob sob!
Kalau call cakap ng dia pun asyik panggil ayah dia jer.umi dia JELES okay..dahla muka iko ayah, sayang ayah lebih plak tuh :')


Makan mcm org besar..nak makan jambu lah. Cerelac ke apa xnak...dia ingat da ada gigi kot..pagi2 makan bubur,tengahari makan kuih la,ptg makan laksam..tapi badan xbesar2 jugak..halus mcm tu jer.xpe ikot cam umi dia,mencekik mcm bela saka tp badan still xberubah hehehehehe


Ayah bawak sy pegi klnik :) sy sayang ayah :* muah ayah sikittt hehehehe


Ketiga2 bantal tu bantal busuk dia. Bantal yg dibeli dia xberapa suka,nak bantal yg tokma dia jahit sendiri pakai tangan..penuh kasih syg agaknya..bangun pagi2 pn mesti main dengan bantal dia cakap dengan bantal..OMG !
Kalau dia da bangun ada aje benda dia nak buat...korek kepala umi dia lah,korek mata atok dia lah..korek idung atok dia...aduhai,anak nak membesar.. Begini rasa jadi seorang ibu..bahagia dengan gelagat anak.
Sebelum tido kena urut kaki dulu, sakit urat la kot.siang2 duk melompat je..malam lenguh.klo xdiurut xnak tido..perangai mcm org tua.


Masa ni Adira first time naik kapal terbang..usia 3bulan..yeahhh! Budak baik...xnangis pun.tido jer dlm flight...klo nangis, habisla umi nk kena pujuk awak hahahhha...


Masa ni umi pegi keje,ayah yang jaga awk kat rumah..umi denda ayah awk seminggu jaga awk..muka awk terpaksa senyum tu,umi xtau apa ayah da buat seharian sampai awk terpaksa sgt tu hehehe


Ayah awk ajar awak selfie lagi..masa ni ayah awk balik kampung tengok awk.umi xde kat sana masa ni..awk berjimba dengan ayah.jadi kesimpulan dia umi JELES lagi


Latest pic..seminggu awk badmood xtau kenapa hehhehe..


Ni pun sama..cm nak telan org.musim merajuk kot.makan pn xnak..





Jeling semacam je kalau org kacau dia minum susu



Pak ngah saya ni ha...tlg dukung sy.ayah sy jauh..sy rindu ayah sy..


First month tinggalkn dia dengan tokma..sedih sampai tahap gigit jari.sedih umi tengok awk cmtu...sbbtu tiap bulan umi balik tgk awak :')


Adira dgn atok dia..atok dia yg tiap pagi dukung dia bwk tgk ayam la kambing la...terima kasih!




Kesayangan aku...hope awk sihat selalu dlm lindungan Allah syg :) 
Umi syg awk ketat2 muuuaaaahhh

No comments:

Post a Comment