Followers

Tuesday, 26 April 2016

DESA WATERPARK


Assalamualaikum

Kalini punya tempat waterpark plak.hujung bulan Mac lepas pegi Cameron, so hujung bulan April pegi berendam plak lar..tambah lagi dgn cuaca panas ni mmg syiok habis. 24hb haritu aku habis keje jam7 pagi. Dalam kul3 am gitu Liza dtg dekat cashier.aku tengah sleeping beauty depan pc. Pepagi biasala xde passenger. Sape kata aku makan gaji buta? Gaji xbuta pun..hehehhe..aku yg membuta. Sambung cite Liza tdi..dia bisik dekat aku,esok jom pegi mana2..sunway ke apa..release tension.se memacam la idea lg klua kan nk g a'famosa resort la bagai.
Aku xtahan mata ngtok sgt..aku angguk2 jela.aku ckp esk pgi kita bincang ea.ckp smbil pejam mata. Hahhaha..sambil tunggu kak ummi untuk tukar msa rest dgn dia. Slsai pegi tido dekat sofa dlm blik cif.bwk selimut terus koma.

Esk pagi tu balik keje pn tumpang kete cif zul sekali liza.dia anta balik lpstu ambk kereta pegi sarapan dulu ng Liza. Terus balik rumah.Liza wasap ckp kul9:30 nk gerak..msa tu dah pukul 8:45 kau. Kelam kabut mandi,iron baju,mekap & sewaktu dengannya.


Depan Desa waterpark.. Tiket masuk RM37 untuk dewasa.mata aku berpinar sebab tgk swimming suit baby yg comel gila. Rsa nk pakaikan kat adira.tp tunggu umi beli kolam dulu ea bru beli swimming suit plak.yeahhh! Sebelum masuk tu mmg ad kedai jual mcm2 barang la..pelampung,seluar pendek,swimming suit,life jacket,plastik kalis air n bla bla bla..




Sewa loker RM5:20 xsilap. Masuk dalam tukar pakaian n sedia untuk berendam mcm badak!



Dekat sini syok sgt, ad ombak yg besar.bila kena ombak kompem melambung rasa mcm ala2 kapal titanic karam tu hakhakhak. . .







2x naik gelongsor belakang tu..ni gelongsor yg pendek..ad satu lg gelongsor panjang sebelah sana. Gelongsor blkg aku ni ada 2 juga.sebelah kanan tu yg tbukak n sbelah kiri jnis trtutup..dua2 aku naik.yg tertutup tu mak aih pening kepala mak.sebab pusing2 dlm tu tp hape pn xnmpk..yg tbukak tu xpening tapi ad sikit rasa scary sebab boleh nmpak kan arah mana kita bpusing tu.nk terbalik pelampung tu.hawau 

Gelongsor panjang yga aku ckp tu bukak pukul 2pm..aku tunggu pnya tunggu..sekali kau aku pegi tgok da ttup sebab hujan pn turun lebat masa tu.so xdptla nak naik.. Pukul4 lebih bru kitorg angkat kaki nk berambus dpd situ.penat dia jgn cakap..smpai hrini bahu aku sakit sbb bgayut kat pelampung masa main ombak.nak mamfos je rasa nya. Balik umh terus tido xsedor diri..

Tu jela aku update kalini..next time aku pegi memana lagi aku update.manataw dpt kasi korg idea kn nak bercuti kat mana dengan keluarga. So far tempat ni sesuai sgt untk bwk family..dia ad byk tempat yg sesuai untk baby kanak2 semua.mesti puas hati lah..aku syorkan la ssape yg tpikir2 kn nak bawak anak2 mandi kat sana. 

Ok lah next time aku update lagi.insyallah bye

Thursday, 7 April 2016

HAPPY 2ND ANNIVERSARY :)


Assalamualaikum :)

3/4/2016 genapla 2 tahun usia perkahwinan aku & hubby. Begitu cepat masa berlalu,rasa mcm baru je kenal. Kalini bukan aku suprisekan hubby,tp dia suprisekan kan aku.

Tepat jam12 mlm hubby anta msg. Wish2 bagai..aku saja buat2 lupa sbb nk tgk dia ingat ke x..kohkohkoh!
Then dia tanya keje ke? I said yes..OT malamni. Lepastu dia mgaku,dia ckp sejam stgh dia tgu aku depan rumah.dia tgk kete aku xde pn xbalik2. Okay aku mula rasa bersalah..hahahha

So,apa aku buat mlmtu? Aku xjadi OT HAHAHA
Hubby dtg ambik kat tempat keje. Bawak kek..bawak a lot of chocolate. Aku rasa dia nk sabotaj supaya aku gemuk mcm tenuk tu hahaha..

Terus balik rumah..potong kek sama2 walaupun sama2 da mengantuk masa tuh.



A lot of thanks and love to you hubby. So sweet hhahaha...xtau sejak bila dia pandai buat suprise ni. Sejak jadi ayah2 kot..

Aku harap rumahtangga yg dibina ni selalu bahagia dan berkekalan hingga akhir hayat. Semoga selalu slg myayangi,menghormati..
Semoga bertambah besar keluarga kami..membiak dgn sebaiknya hahhaa..ok gurau je.

Semoga jadi ayah terbaik untuk Adira. Terima kasih untuk segalanya. Untuk susah senang yg kita lalui sama2. 

Kbai