Followers

Friday, 12 August 2016

RAYA & BIRTHDAY CELEBRATION


Assalamualaikum

Selepas kekenyangan makan nasi arab dekat cyberjaya tapi mata still xmngantok, rasa nk update blog smbil layan mata :) tahun ni first raya puasa berjauhan dgn family kt kelantan. Maklum la tahun first kawen kt sana. Second year pn kat sana sbb berpantang kat sana.so this year, turn kat melaka la plak ek..
Pagi raya kat kuaters je, sbb malas nk sesak2 kt highway nk balik melaka. Sambil temankan Nana yg xblik Sarawak..ohh ckp psl Sarawak terindu Sabah plak.
Petang raya lps zohor bru gerak ke Melaka beraya kat sana. Raya kedua balik Nilai lagi sbb da keje. Hubby hantarkan pegi keje yuhuu..

Raya ktiga si hubby da drive balik Kelantan.so aku hbis keje raya ke-4 bru flight balik Kelantan. Hubby jemput kat airport dgn Adira. Yeaahh rindu anak umi. First time kot Adira xpndg umi dgn muka pelik hohoho..slalu half unifrm je balik sana.dsbbkn raya pkai baju ccntik..ank tgk pun mcm seronok jer.
Bermula la cti 2 minggu dengan hubby & Adira. Tqsm hubby sbb ambik cuti lama jgk.


Pagi raya..hantar makan kat mber2 yg xdapat balik raya sob sob sob!


Ptg raya...peluk cium skit huhhuhuhu..




Ayah layankan anak dgn kakak2 sedara dia pegi playground.
Idok ler pernah lg aku nengok si ayah main jongkang jongkit hehehee..dgn anak dia layankan ajer.
Perangai si ayah berubah penyabar sejak ad anak ni. Tahniah tahniah..hjg thn nti aku kasi pingat kikiki



Ntah raya keberapa..balik kampung. Rumah tok sedara Adira. Hubby tukang shoot gmbr anak bini..ewaahhh!

Sehari sblom brthday dia,ayah beria ajak g mndi kolam. Beli swimming suit,pelampung,bola..hunmpp ayah ayah..

Sesi pengenalan dgn air huhuhu..dia takot cuak smua ada.lama2 okay..good girl.biasa mandi dlm besen kcik dgn baldi dia je..hahaahaha

This part, cuba zoom mlut dia.trima ksih sbb zoom. Dia tgh ngejek ayah dia.sbb ayah dia bsungguh nk baringkan dia ats pelampung tu.

Kepenatan..habis sbtol susu dgn sbji kek apollo..umi tukang suap.

Seronok main tepuk air ke tu nak


BIRTHDAY ADIRA

13/07/2016 genap setahun si Adira. Da pandai jalan,da pndai panggil abah,kakak,ketam,ikan,udang,ma,selipar dan lagi lagi lagi huhuhu... Good girl.da pndai sepak bola jugak.
 Buat biasa2 jee ajak jiran2 n kwn2 dkt rumah.nk bg seronok si kecik ni jer.xsempat bt psiapan.next year insyaallah nak.


Muka terharu ke apa xpasti lah tu :)

Dia suka dekat pisau tu.umi dia buat reben pkai reben balut kotak tu je.kreatif hahaha

Sy da besar..thanks ayah umi krik krik..



Mjlis start lps zohor selesai lepas asar.thanks yg bg Adira hadiah patung,bear,baju,cekak rmbut,mainan. 
Doa umi semoga Adira selalu sihat,baik2 selalu.jd anak yg baik,kuat seperti maksud nama Adira sendiri. Xnakal..hehehehe..doa2 lain umi doa sendiri..
HAPPY BIRTHDAY GEGIRL

Lepas beraya kat kelantan.bwk si kecik balik beraya kat Melaka plak. Dengan atok n nenek.

Da pandai hisap sendiri.tahniah..

Sebelom bertolak ke melaka.bye2 atok kelantan. Adik da nk gerak dlu..jgn rindu2

Rumah umi dah. Xhbis sepahkan rumah.kasut2 diusung masuk bilik tidur.haiyaaaa...bukak ttup oven la..main bwh meja..ketuk pintu blik air tyme umi nak mandi.ngis depan pintu blik air..kacau org nk cuci baju.kacau org masak..smua dia lah..

Muka samseng ni..xdgr ckp umi.
Tunjuk je frame gmbr ayah dia.kompem dia diam..sekejup! Tau takot.



Lepas seminggu kat sni..umi anta balik..gegirl xsuka naik flight..sempit..xleh nk guling2 ..xpela nak.next time umi beli kapal laut je.

Okay malas da nk update..penat.bru hbis kerja.nk tido....nyte